in

Ağabeyim Orhan Veli Kitabı, Ünlü Şairin Saklı Anılarına Işık Tutuyor

Gazeteci Seray Şahinler, Füruzan Yolyapan’ın yoldaşlığı ile okuru bir şairin saklı hayatına davet ediyor: “Ağabeyim Orhan Veli”

Ağabeyim Orhan Veli - Seray Şahinler
- Reklam -
- Reklam -

Gazeteci Seray Şahinler, Ağabeyim Orhan Veli adlı anı ve biyografi türündeki kitabıyla karşımızda. Eser raflara Doğan Kitap etiketiyle kazandırılıyor.

2021 yılı itibarıyla Orhan Veli de telif koruması kalkan yazarlar arasında katıldı. Haliyle yeni yıl pek çok Orhan Veli kitabını da beraberinde getirdi. Ancak bu defa şairin kaleminden şiirler, öyküler ya da mektuplar yok masada. Seray Şahinler, ünlü şairimizin kız kardeşi Füruzan Yolyapan’ın tanıklığıyla Orhan Veli’nin anılarını yazıya aktarıyor.

Erken yaşta kaybettiğimiz Orhan Veli’nin yaşamına en çok tanıklık etme fırsatı bulmuş isimlerden birisi de Füruzan Yolyapan. Gazeteci Şahinler, Ağabeyim Orhan Veli kitabında işte bu tanıklığı masaya yatırıyor.

- Reklam -

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Seray Şahinler 2009 yılından beri gazetecilik yapıyor. Çeşitli gazetelerde kültür ve sanat editörlüğü görevini üstleniyor. 2012 yılından beri Orhan Veli üzerine çalışıyor.

Ağabeyim Orhan Veli – Seray Şahinler | Arka Kapak Tanıtımı

Ağabeyim Orhan Veli - Seray Şahinler

“Annemi, babamı, Adnan Ağabeyimi, eşimi, arkadaşlarımı kaybettim. Ama hiçbiri Orhan Ağabeyimin ölümü kadar şu kalbimi acıtmadı…”

- Reklam -

“Dünyalar vardır, düşünemezsiniz” diyordu otuz altı yıllık kısacık ömrüne dünyaları sığdıran Orhan Veli…
Ölümünün üzerinden onlarca sene geçmesine karşın bugün dizeleri en çok bilinen şairlerden.

“Otuz altı yıla neler sığdırılır?” sorusunun cevabını yaşadıklarıyla ve engin hayal dünyasıyla verir Orhan Veli. Onun gücü naifliğinde, iddiası iddiasızlığında ve derinliği sadeliğinde gizlidir. Son güne dek hayatını dolu dolu yaşamış, kendi deyimiyle istediği her şeyi yapmış ve hiçbir şeyden pişman olmamıştır.

Gazeteci Seray Şahinler, hayatı boyunca ağabeyine kardeşlikten öte yoldaşlık, dostluk, sırdaşlık etmiş Füruzan Yolyapan’ın tanıklığıyla çıktığı benzersiz yolculukta, usta şairin ilk şiirlerine, aile ilişkilerine, bilinmeyen meraklarına, yazar ve şairlerle atışmalarına, omuz omuza verdiği dostlarıyla sürdürdüğü yaşam mücadelesine, maddi sıkıntılara rağmen büyük bir dirençle hayata tutunduğu “yalnız” zamanlarına, kitaplarına, Yaprak yıllarına ışık tutarak olağanüstü bir “Orhan Veli portresi” sunuyor.

Toplamda 240 sayfadan oluşan eserin editörlüğü Sema Çubukçu’ya ait.

Peki siz Orhan Veli hakkında daha fazlasını öğrenmeye hazır mısınız? Şair hakkında kıyıda köşede kalmış detayları ve Ağabeyim Orhan Veli hakkındaki yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ant-Man 3 Çekimleri Kapadokya

Ant-Man 3 Çekimleri Kapadokya’da Gerçekleştiriliyor: Bakan Açıkladı!

Tepemizdeki Gölge - N. Can Kantarcı | Yazarının Kaleminden

Tepemizdeki Gölge – N. Can Kantarcı | Yazarının Kaleminden