in

Agatha Christie’nin En Ünlü Eserlerini Yazdığı Ev Satışa Çıktı

Agatha Christie’nin uzun yıllar yaşadığı ve en ünlü eserlerini kaleme aldığı ev, 2,75 milyon pound karşılığında satışa çıktı.

Agatha Christie Evi Satışta
- Reklam -
- Reklam -

Polisiye edebiyatın öncü isimlerinden Agatha Christie nasıl bir evde yaşıyordu dersiniz? Ünlü yazarın en önemli eserlerini kaleme aldığı İngiltere, Wallingford’daki evi satışa çıkıyor. Yazarın 1934 yılında taşındığı evin piyasa değeri ise 2,75 milyon pound.

Christie ve arkeolog eşi Max Mallowan hayatlarının geri kalanını geçirdiği Wallingford’daki ev, yazarın pek çok ünlü eserinin yazım sürecine şahitlik etmişti.

1890 doğumlu yazar Doğu Ekspresinde Cinayet, Cinayet Alfabesi ve On Küçük Zenci gibi kitaplarla adını bütün dünyaya duyurdu. Tam adı Agatha Mary Clarissa Miller Christie Mallowan olan İngiliz yazar, polisiye edebiyatın en önemli isimlerinden birisi. 66 dedektiflik romanı ve pek çok kısa hikâye serileri ile Guinness Rekorlar Kitabı’nda en çok satan kurgu yazarları arasındaki yerini de almış durumda. Christie’nin kitaplarının İncil ve William Shakespeare’den sonra en çok satan kitaplar arasında olduğu da iddia ediliyor.

- Reklam -

Agatha Christie yazar

Oluşturduğu kurgusal dedektif karakteri Hercule Poirot, Christie’nin en ünlü ve uzun süreli karakteri. Ona 33 romanda ve 54 kısa öyküde Miss Marple eşlik ediyor.

Christie’nin romanları Hercule Poirot karakteriyle bugüne kadar, animeye (Agatha Christie’s Great Detectives Poirot and Marple), video oyunlarına ve birçok televizyon dizisine uyarlandı.

Koruma altına alınmış yapılar arasında olan evin 20 yıllık sakinleri Gregor Kleinknecht ve Karen Holterman evi “şahane bir aile yuvası” olarak tanımlıyor.

Agatha Christie, Miss Marple Karakterinin Yaşadığı Ev için İlhamını Buradan Almış

Thames nehrine bakan evin içinde, 5 yatak odası, kütüphane ve çalışma odaları bulunuyor. Winterbrook adıyla anılan evin, Miss Marple karakterinin, St. Mary Mead kasabasında bulunan evine ilham olduğu düşünülüyor.

Agatha Christie Evi Satışta

- Reklam -

Gregor Kleinknecht ev hakkında şu ifadeleri kullanıyor:

“İnsanların kalbinde yer edinmiş bu tarihi mirasta yaşıyor olmak bizim için büyük bir ayrıcalık. Evi ilk gördüğümüzde buranın bir zamanlar Agatha Christie’nin evi olduğunu bilmiyorduk. Yazarın yaşamaktan mutluluk duyduğu bu evde yaşarken biz de aynı hisleri paylaştık. Burada geçirdiğimiz vakitler bizim için çok değerli. Bu yüzden ayrılıyor olmak bizi de üzüyor.”

Agatha Christie Evi

Diğer yandan Agatha Christie romanlarına dizi ve film uyarlamaları devam ediyor. Yazarın Death on The Nile (Nil’de Ölüm) eseri, aynı isimle Kenneth Branagh yönetmenliğinde tekrar filme uyarlanacak. 2022’de çıkması beklenen filmde, Tom Bateman Annette Bening, Russell Brand, Gal Gadot ve Letitia Wright gibi isimler de rol alacak.

Yazarın evi hakkındaki görüşlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Castlevania 4. Sezon Final

Castlevania 4. Sezon ile Final Yapacak: Yeni Yan Diziler de Yolda

2021 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri Kısa Liste

2021 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’nde Kısa Listeler Belli Oldu