in

Ağrı Dağı Eteklerinde Gerilim Dolu Bir Macera: “Ağrı Dağı” Raflarda!

Bram Stoker Ödülleri’nde En İyi Roman Ödülü’ne layık görülen “Ağrı Dağı”, İthaki Yayınları etiketiyle raflarda. Yazar Christopher Golden bizleri Ağrı Dağı’nın eteklerinde korku ve gizem dolu bir maceraya sürüklüyor! Üstelik işin içinde bir de Nuh’un Gemisi var!

agri dagi Christopher Golden
- Reklam -
- Reklam -

Korku Yazarları Derneği’nin düzenlediği ve sonucunun geçtiğimiz günlerde duyurulduğu Bram Stoker Ödülleri’nde En İyi Roman Ödülü’ne layık görülen Christopher Golden’ın Ağrı Dağı adlı romanı dilimize kazandırıldı.

Amerikalı yazar Christopher Golden, fantazi ve korku türünde kaleme aldığı eserler ve yazarlığını yaptığı kimi çizgi roman serileriyle biliniyor. Ağrı Dağı yazarın son romanlarından (2017) biri ve ülkemiz topraklarında geçmesi bakımından da bizleri oldukça heyecanlandıracak gibi duruyor.

Eserin tanıtım bülteni ise şöyle:
Ağrı’da şiddetli bir deprem… Depremin yol açtığı çığ sonucu Ağrı Dağı’nda ortaya çıkan esrarengiz bir gemi… Bunun Nuh’un Gemisi olduğuna dair sonu gelmez iddialar…

- Reklam -

Maceracı bir çift olan Adam ile Meryem’in önderliğinde arkeologlar, akademisyenler, dağ rehberleri ve Türk hükümet görevlileri bu gizemli gemiye doğru fırtınalı Ağrı Dağı’nda yolculuğa çıkar. Orada buldukları ise tüm ekibi dehşete düşürür: bir tabut ve içinde korku verici bir ceset.

Tuhaf olaylar, esrarı çözmeye çalışırken mağarada mahsur kalan ekibin peşini bırakmaz. İlk cinayet işlendiğinde ve yalnız olmadıklarını anladıklarında ise artık çok geçtir: Orada karşılaştıkları kötülük, yalnızca onları değil tüm insanlığı tehdit etmektedir.

“Christopher Golden böylesine farklı konuları sürükleyici ve heyecan verici bir romana dönüştürerek çok büyük bir iş başarmış.” –Josh Malerman

- Reklam -

“ChristopherGolden’ın Ağrı Dağı, Türkiye’deki ünlü dağın tepesinden çığ gibi düşen hareketli ve ürkütücü bir serüven. Dünyanın en eski hikâyelerinden birinin zekice, özgün ve korkutucu bir yeniden anlatımı.” –Paul Tremblay

“Ağrı Dağrı, ChristopherGolden’ın başyapıtı. Lovecraft’ın Deliliğin Dağlarında’sı ve John Carpenter’ın TheThing’i tadında bir roman. Bayıldım!” –Brian Keene

“Golden, içimizdeki karanlığa bir yüz ve bir isim veriyor. Sıradışı bir eser.” –M.R. Carey

“Kısmen psikolojik-korku kısmen de doğaüstü gerilim kitabı olan Ağrı Dağı, bu türdeki kitaplar arasında bir şaheser. Sakın yatmadan önce okumayın!” –Sarah Pinborough
Çeviri koltuğunda Locke Lamora’nın Yalanları, Kralkatili Güncesi gibi pek çok fantazi serisinden hatırladığımız Cihan Karamancı var. Editörlüğünü Alican Saygı Ortanca’nın yaptığı eser, Ömer Ezer tarafından yayına hazırlanmış. İthaki Yayınları’ndan çıkan kitabın kapak tasarımı ise Hamdi Akçay’a ait. Eseri kitapçılardan ve internet sitelerinden temin edebilirsiniz!

Uygar Özdemir

Sanat tarihi, Türk mitolojisi ve fantastik edebiyat meraklısı; sıklıkla okur, çizer, yazar.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for crusherma crusherma dedi ki:

    “Ağrı Dağrı, ChristopherGolden’ın başyapıtı. Lovecraft’ın Deliliğin Dağlarında’sı ve John Carpenter’ın TheThing’i tadında bir roman. Bayıldım!” –Brian Keene

    Acaba hakikaten böyle mi yoksa yine ön kapak reklam kokan abartı yazılardan birisi ile mi karşı karşıyayız?Lovecraft’ın Deliliğin Dağlarında’sının çeyreği kadar varsa bile bu kitabı hemen alır, okuma sıramda en öne çekerim.

  2. Avatar for Pennywise Pennywise dedi ki:

    Bir Ağrılı olarak hemen okuyacağım. :wink:

  3. Avatar for crusherma crusherma dedi ki:

    Ağrı Dağı = Christopher Golden

    Öncelikle şunu belirteyim : ‘‘Klişeden ölen var’’

    Geleyim incelememe; kitabın arka kapağında şöyle diyor. ‘‘Lovecraft ve The Thing filminin birleşimi gibi’’… (bu ana fikri biraz daha süslü yazıyor tabi) Hakikaten son derece yerinde bir tespit ama yandan çarklısı…

    Lovecraft ismini duyunca balıklama daldım kitaba ama maalesef kitap yeni hiçbir şey sunmuyor. Daha önce 50 kez izlediğimiz senaryonun kitaba geçmiş hali. Bir grup dallama Ağrı Dağı’na, Nuh’un Gemisi’ni araştırmaya gider, dağda bir iblis bunlara dadanır, içlerine girmek sureti ile kontrollerini ele geçirip ekipteki kişileri bir bir azaltır.

    Bu temada 100 tane korku filmi zaten çekildi. 101. yi okumaya bana sorsanız hiç gerek yoktu. Karakter derinliği de fazla olmadığı için kim öldü, kim kaldı açıkçası pek umursamadan okuyorsunuz.

    Buna rağmen akıcılık konusunda verimli buldum. Aslında tam bir plaj kitabı kendisi, derinlik aramam güneşlenirken de muhabbetle giden sabun köpüğü gibi bir şeyler okuyayım diyen bünye memnun kalır. Benim gibi zaten Lovecraft külliyatını okumuş, The Thing ve kopyası bol miktarda film izlemiş kişi ise anca ‘‘meeh’’ der.

    Yaratıcılık emaresi görmediğim için 5,5/10 veriyorum kendisine. Bram Stoker en iyi korku romanı ödülü almış birde. Bu da korku edebiyatının bu aralar ne kadar içler acısı bir halde olduğunu görmemi sağlamış oldu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

stephen hawking

Ünlü Bilim İnsanı Stephen Hawking Yaşamını Yitirdi

Çevirmenin Çemberi: Büyücünün Kızı İrem Uzunhasanoğlu

Çevirmenin Çemberi: Büyücünün Kızı