in

Ahmet Ümit Yeni Evinde Yeni Başkomser Nevzat Kitabıyla Raflarda: “Aşkımız Eski Bir Roman”

Yerli polisiyemizin önde gelen kalemlerinden Ahmet Ümit, yeni yayınevinde yeni kitabıyla karşımızda. Başkomser Nevzat “Aşkımız Eski Bir Roman” ile geri dönüyor!

Ahmet Ümit
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye’de yerli polisiye denince akla ilk gelen isimlerden olan yazar Ahmet Ümit, yeni evi olan Yapı Kredi Yayınları’ndaki ilk kitabıyla karşımıza çıkıyor. Bir Başkomser Nevzat Kitabı olan “Aşkımız Eski Bir Roman” ile tanışmaya hazır olun!

Geçtiğimiz aylarda Ahmet Ümit’in bütün kitaplarıyla Yapı Kredi Yayınları’na geçtiğini öğrenmiştik. Şimdiyse yazarın yeni yayınevindeki ilk kitabıyla tanışıyoruz. Ümit’in sevilen kahramanlarından Başkomser Nevzat’ın maceralarına yeniden konuk olduğumuz bu kitapta, dedektifimiz İstanbul sokaklarına geri dönüyor.

“Aşkımız Eski Bir Roman” – Ahmet Ümit | Arka Kapak Tanıtımı

Ahmet Ümitİstanbul’da bir kanun adamı, sokaklarda bir suç bilgesi. Başkomser Nevzat, karmaşık cinayetleri çözerken insan ruhunun derinliklerinde gezinmeye devam ediyor…

- Reklam -

Edebiyat bazen çok tehlikeli olabilir. Anna Karenina, Madam Bovary, Esmeralda ve daha birçok kadın roman kahramanı… Bu muhteşem kadınlara ulaşmaya çabalarken, önce doğru düşünme yeteneğini, sonra da yaşamını yitiren bir adam…

Kimsenin önemsemediği overlokçu bir kızın cinayeti bile önemli sırlar içerir. Katil ve maktul apaçık ortadaymış gibi görünse de hakikat çok derinlerde gizlenmiş olabilir. Ama ne kadar gizlenirse gizlensin, Başkomser Nevzat gibi vicdanlı polisler olduğu sürece karanlık aydınlanacak, adalet mutlaka yerini bulacaktır.

Aşk hiçbir zaman masum değildir. Petersburg’un soğuğundan, İstanbul’un sıcağına gelen bir Rus bilim insanı. İstihbarat servislerini birbirine düşürecek kadar gizemli bir kayboluş. Mutluluğu ararken kendini ölümün kıyısında bulan çaresiz bir âşık…

En zevkli anlar kanlı gerçeklere dönüşebilir…

- Reklam -

Cinayetleri çözmek için sadece aklından ve deneyimlerinden değil, yaralı yüreğinden de güç alan Başkomser Nevzat, belki de en çok bu yüzden ayrılıyor benzerlerinden, belki de en çok bu yüzden seviliyor, okunuyor ve hatırlanıyor. “Aşkımız Eski Bir Roman”, onun bu zorlu serüveninde yepyeni bir halka…

“… mesleğini doğru yapmak için cesaret yetmez, aynı anda kocaman bir yürek ister. Ama o yürek çelikten yapılmıyor. Bir süre sonra el bombası gibi gümlüyor. O yüreği zamansız gümletmeyelim Ali. Zalimleri sevindirmenin âlemi yok.”

Editörlüğünü Kerem Oğuz Evrandır’ın yaptığı kitap 224 sayfa. Şu an için ön siparişte olan roman 18 Eylül 2019 itibarıyla raflardaki yerini alacak.

Ahmet Ümit’in “Aşkımız Eski Bir Roman” ile başlayan YKY macerası yazarın yetişkinler için hazırladığı masal kitabı ve ardından yayımlanacak yeni romanıyla devam edecek.

Sizler yeni bir Ahmet Ümit romanına hazır mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Ahmet Ümit: “İnsan Ruhunun Belirsizliği En İyi Polisiye Edebiyatla Anlatılır”

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Güçlüyüz, cesuruz, hazırız.

    :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the umbrella academy ust

The Umbrella Academy 2. Sezonuna Yeni İsimler Katılıyor

Darth Vader

Darth Vader Karanlık Tarafı Seçmekte Haklı mıydı?