in

Jasper Gibson İmzalı Bir Şizofrenin İç Dünyasını Anlatan “Ahtapot Adam” Türkçe Raflarında

Jasper Gibson imzalı “Ahtapot Adam” Türkçedeki yerini alıyor. Eser, Kafka Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

Ahtapot Adam - Jasper Gibson
- Reklam -
- Reklam -

Jasper Gibson imzalı Ahtapot Adam Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı. Kafka Kitap etiketiyle yayımlanan eser, yazarın yirmi yıl boyunca şizofreni hastası olarak yaşadıktan sonra hayatını kaybeden kuzeninden ilhamla kaleme aldığı ve ona adadığı hikâyesini konu ediniyor.

1975 yılında İngiltere’nin Derbyshire kontluğunda bulunan Ashbourne’da doğan Jasper Gibson, 2008 yılında Venezuela’ya taşındı ve bir kakao çiftliğinde İngilizce öğretmeni olarak çalıştı. Ardından bir arkadaşıyla Birleşik Krallık’ın en büyük komedi sitesini (thepoke.co.uk) sitesini kurdu. İlk romanı olan A Bright Moon For Fools (Aptallar için Parlak Bir Ay) 2013 yılında yayımlandı.

Yazarın bu ikinci romanı, kesintiye uğramış hayatların dokunaklı hikâyesini ele almakla kalmıyor, aynı zamanda insanlığın inanç ve anlam arayışını sorgularken yıpranmış bir aşkın ve dostlukların melodramını da gözler önüne seriyor.

- Reklam -

İlk olarak The Octopus Man adıyla Ocak 2021’de yayımlanan eserin arka kapak tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Ahtapot Adam – Jasper Gibson | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Ahtapot Adam - Jasper Gibson

Bir zamanların hukuk öğrencisi Tom, gençliğinde kullandığı uyuşturucuların da etkisiyle yirmi yıldır ondan başka kimsenin duymadığı bir sesle konuşur. Bu ses onu azarlayan, onunla alay eden, nadir anlarda ona olan sevgisini de açık eden Ahtapot Tanrısı’na, yani Malamock’a aittir.

- Reklam -

Doktorların şizofreni teşhisi koyduğu Tom, hayatını sürdürmek için kız kardeşine bağımlıdır ki bu, onun için kolay bir şey değildir… Nihai çözüm, zihnindeki sesi susturmak, Ahtapot Tanrısı olmadan yeniden bir hayat kurmaktır ve bunun da tek bir yolu vardır: Deneysel bir ilaç tedavisine katılmak. Bu noktaya geldiğinde Tom, onun için önemli bir soruya yanıt ararken bulur kendini: Malamock’u susturmayı gerçekten istiyor mudur?

Mehmet Gürsel’in çevirisini üstlendiği ve Kafka Kitap etiketiyle yayımlanan  Ahtapot Adam, Şubat 2023 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Kitabın konusunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Arachnophobia Yeniden Çekiliyor

1990 Tarihli Korku Filmi “Arachnophobia” Yeniden Çekiliyor

Elden Ring DLC Shadow of the Erdtree

2022’nin En Sevilen Oyunlarından “Elden Ring” için İlk DLC Duyuruldu: “Shadow of the Erdtree”