in

Barış Müstecaplıoğlu’ndan Yeni Fantastik Roman: Ahtapotun Rüyası

Yerli edebiyatta fantastik türün en bilinen isimlerinden birisi olan Barış Müstecaplıoğlu, yeni romanı Ahtapotun Rüyası ile okurun karşısına çıkıyor.

Ahtapotun Rüyası - Barış Müstecaplıoğlu
- Reklam -

Barış Müstecaplıoğlu, yeni romanı Ahtapotun Rüyası ile okurla buluşuyor. Eser, yazarın son kitaplarında olduğu gibi yine Doğan Kitap etiketini taşıyor.

1977 doğumlu yazar, Türkiye’nin ilk diyar fantazyası olarak bilinen Perg Efsaneleri ile adını duyurdu. Toplamda 4 kitaptan oluşan bu macera (Korkak ve Canavar, Merderan’ın Sırrı, Bataklık Ülke ve Tanrıların Alfabesi) sonrasında Müstecaplıoğlu imzasın ile sık sık karşılaştık.

Perg Efsaneleri’ni Kardeş Kanı, Şakird ve Bir Hayaldi Gerçekten Güzel romanları takip etti. Ardından yine Perg evreninde geçen Şamanlar Diyarı üçlemesi (Şamanlar Diyarı, Keşifler Zamanı, Özgürlük Uğruna) geldi.

- Reklam -

Yazar 2016 yılında Osmanlı Cadısı adlı bilimkurgu ile karşımıza çıktı. 2018’de kendi deneyimlerinden yola çıkarak kaleme aldığı Hayallere Ulaşma Rehberi adlı eseri yayımladı. Müstecaplıoğlu’nu son olarak 2019 yılında öykü türündeki eseri Gerçekler Kırıldı ile okuma fırsatı bulduk.

FABİSAD (Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği) kurucuları arasında yer alan yazar; şimdi ise yine fantastik bir roman ile yazarlık serüvenine devam ediyor.

Ahtapotun Rüyası – Barış Müstecaplıoğlu | Arka Kapak Tanıtımı

Ahtapotun Rüyası - Barış Müstecaplıoğlu

Kimi zaman kayıp ruhların kendilerini bulabilmeleri için, önce birbirlerini bulmaları gerekir.

- Reklam -

Terk edilmenin acısıyla baş etmekte zorlanan Hasan, eskiciden ucuz ama gösterişli bir masa satın alır. Bunalımlı bir gecede, masanın tablasından bir çift kadın elinin çıktığını görür. Dirseklerine kadar dışarı çıkan eller, bir ahtapotun kollarının suyun üzerinde dans etmesine benzeyen hareketler yapar. Aynı olay sonraki geceler tekrarlanınca, Hasan ellere dokunmaya cesaret eder. Bu dokunuştan öylesine etkilenir ki, masadaki kadının sırrını çözmek onun için bir tutkuya dönüşür.

Aynı anda genç bir kadın ölüler diyarında, neden kayıp bir ruha dönüştüğünü anlamaya ve hayattayken işlediği suçu hatırlamaya çalışır. Geçmişi düzeltmek için yaşayanların dünyasına dönmenin yolunu bulmalıdır. Cüce bir tepegözle başlayan arayışında, Şahmeran’dan Zümrüd-ü Anka’ya, Dede Korkut’tan, Gulyabani’ye, hayal gücünün tüm renkleriyle bezeli bir diyarın sırlarını keşfe çıkar.

Barış Müstecaplıoğlu, bağlı olmakla bağımlı olmak arasındaki ince çizginin üzerinden geçerken, bizi bir kez daha fantastik edebiyatın zihin açıcı dünyasına davet ediyor.

Toplamda 224 sayfadan oluşan roman Mart 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Peki siz Barış Müstecaplıoğlu’nun eserlerini nasıl buluyorsunuz? Yazarın Ahtapotun Rüyası adlı yeni kitabını okuma fırsatı buldunuz mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Osmanlı Cadısı’ nı okumuştum. Çok çok iyi değildi ama güzeldi. Diğer kitaplarına da şans verilmeli dedirtmişti. Bu fantastiğe geçmeden önce Perg Efsaneleri’ ne bakmak gerekir. Sonra sıra geldiğinde hala güzel duygular içindeysek okuruz. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Friends Netflix Türkiye

Friends Dizisi, Netflix Türkiye’ye Geliyor

Edebiyatın Kalıpları

Edebiyatın Kalıpları: Yazının Rengini Çalan da Ne?