in

Alacakaranlık Serisi’nin Yazarı Stephenie Meyer’den Yeni Bir Kitap Geliyor

Çok satan Alacakaranlık isimli kitap serisinin yazarı Stephenie Meyer bu sefer büyükler için yazdığı The Chemist isimli casusluk kitabını duyurdu.

the chemist
- Reklam -
- Reklam -

The Guardian’ın haberine göre salı günü duyurulan kitap 15 Kasım’da yayımlanacak. Kitap, Alacakaranlık serisini de yayınlayan Little Brown etiketiyle raflardaki yerini alacak. The Chemist “özel yetenekleri” ile Amerikan Hükümeti için çalışan isimsiz bir kadının yaşadıklarını anlatacağı açıklandı. Buradan Meyer’in fantastik çizgisini bu kitapta da bozmayacağını tahmin ediyoruz.

İlk Alacakaranlık kitabı çıktığından beri kullandığı sitesini bırakan Meyer’in yeni sitesinde ilk paylaşımı The Chemist’in kapağı ve arka kapak yazısı olmuş. Ayrıca kitabın kapağını çok beğendiğini de belirtmiş. Gelin hep birlikte tanıtım metnine göz atalım:
Kadının Amerikan Hükümeti için çalıştığını çok az insan biliyordu. Alanında uzmandı, gizli teşkilatın en karanlık sırlarından biriydi. Teşkilat o kadar gizliydi ki bir adı bile yoktu. Bir gün kadının gereksiz bir yük olduğuna karar verdiler. Ve uyarmaksızın onun için geldiler…

Artık nadiren aynı yerde kalıyor veya aynı ismi kullanıyordu. Güvendiği herkes öldürülmüştü ancak hala onları tehdit eden şeyler biliyordu. Ve onu ölü istiyorlardı. Hem de hemen.

- Reklam -

Eski “menajeri” ona bir çıkış yolu gösterdiğinde bunun kendisini hedef olmaktan kurtarabilecek tek şey olduğunu anlamıştı. Ama bu eski işverenleri için son bir iş anlamına geliyordu. Şimdi tek korkusu bundan sonra öğreneceklerinin kendisini daha büyük bir tehlikeye sokmasıydı.

- Reklam -

Tehdidi ortadan kaldırıp, zorlu bir savaş vermeye hazırlanırken kendini aşık olmuş olarak bulur. Bu yalnızca hayatta kalma olasılığını düşürmeye yarayacaktır. Seçimlerinin durumunu hızla daha kötüye götürdüğünü görünce eşsiz yeteneklerini kabullenmek zorunda kalır. Hem de hiç aklına gelmeyecek bir şekilde…
2008’de Yılın Yazarı seçilen Meyer’in bir de Göçebe isimli bilimkurgu romanı var. Roman önce dünyayı güzelleştirmek için gelen ancak sonra gezegeni işgal eden ruhlardan kaçan bir genci anlatıyor. Melanie Stryeder isimli genç de yakalanan tüm insanlar gibi bir ruhun kontrolüne girmiş ancak Göçebe isimli bu ruh Melanie’yi tam olarak kontrol edemiyor. İşgalden kaçıp bir sığınağa saklanan Melaine sığınaktaki insanları Göçebe tarafından kontrol edilmediğine inandırmakta zorlanıyor. Bu kitabın da filmi çekildi ancak Alacakaranlık kadar popüler olamadı.

Biri internet üzerinden yayınlanan beş kitaplık Alacakaranlık serisi Bella Swan isimli Amerikalı genç kızın 109 yaşındaki (ama 19 yaşında görünen) vampir Edward Cullen’e aşık olması ve sonrasında gelişenleri anlatıyordu. Kitaplardan uyarlanan 5 filmlik serinin başrollerini Kristen Stewart ile Robert Pattinson paylaşıyordu.

Efe Sarıtunalı

2001 Manisa doğumluyum. İzmir Fen Lisesi'nde okuyorum. Çizgi roman okur ve günü geldiğinde yazabilme hayali kurarım. En büyük tutkularım kitaplar (özellikle bilimkurgu, fantastik veya polisiye) ve bilgisayarım. İleride yazılım mühendisi olmak ve bilgisayar oyunları yapmak istiyorum.

Bir Yorum

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kr inceliyor tudem kitabevi

Kayıp Rıhtım İnceliyor – Tudem Kitabevi

fantastik canavarlar comic con fragman turkce

“Fantastik Canavarlar” Filminden Comic-Con’a Özel Yeni Fragman [Türkçe Altyazılı]