in ,

Alan Moore’dan Yazarlara Tavsiye: “Berbat Kitaplar Okuyun”

Alan Moore katıldığı bir programda yazar adayları için tavsiyelerde bulundu. Watchmen’in yazarı, kötü kitaplar okumanın öneminden bahsetti.

Alan Moore, Yazarlar Adaylarına Tavsiye
- Reklam -
- Reklam -

Alan Moore yazar adayları için dikkat çeken tavsiyelerde bulundu. Watchmen ve V for Vendetta dahil olmak üzere birçok eser üretmiş olan ünlü çizgi roman yazarı, adaylara berbat kitaplar okumalarını önerdi.

Watchmen, V for Vendetta ve Swamp Thing gibi eleştirmenlerce beğenilen eserleri ile tanınan Alan Moore, çizgi roman endüstrisinde dünya çapında ünlenen birkaç yazar arasında yer alıyor. En üretken çizgi roman yazarlarından biri olarak tanınan Moore’un alışmaları çizgi roman, film, dizi ve farklı birçok alana uyarlandı. Bugüne dek yaptıkları ile sayısız yazar ve sanatçıyı etkiledi. Yönetmen Zack Snyder’dan yazarlar Damon Lindelof ve Tom King’e kadar Moore’un çalışmaları birçok ünlü isim tarafından yeniden yorumlandı. 68 yaşındaki yazar, aynı zamanda çizgi romanlarda neyin mümkün olabileceğine dair fikirleri olan genç ve gelecek vadeden isimlere de öneriler sunuyor.

BBC Maestro için bir öykü anlatımı kursu sırasında konuşan Moore, hevesli yazarlara şaşırtıcı ve alışılmadık tavsiyeler verdi. Watchmen’in yazarı genç yazar adaylarına sadece iyi kitaplar değil, aynı zamanda “berbat kitaplar” okumaları gerektiğini de söyledi.

- Reklam -

Alan Moore Yazar Adaylarına Berbat Kitaplar Okumalarını Tavsiye Ediyor

YouTube video

Ünlü yazar ders sırasında şunları söyledi:

“Çiçeği burnunda yazar adayları olarak sadece iyi kitaplar değil, aynı zamanda kötü kitaplar da okumanızı tavsiye ederim. Çünkü iyi kitaplardan daha ilham verici olabilirler. İyi bir kitaptan ilham aldıysanız, her zaman intihal tehlikesi vardır. O iyi kitaba fazlasıyla benzeyen bir şeyler ortaya çıkarabilirsiniz. Oysa okuduğunuz esere gerçekten yardımcı olacak tepki, ‘Yüce İsa bunu yazabilirim,’ tepkisidir. Sizden çok daha kötü işler çıkaran ve neden bu kadar kötü yaptıklarını analiz eden isimleri okumak son derece özgürleştirici.

“Bu okumalar aynı zamanda kendi tarzınızı bulmada büyük ölçüde yardımcı olacaktır. O kitapları okudukça yapmaman gereken tüm hataları öğreneceksin. ‘Bu hikâye beni neden bu kadar rahatsız etti?’ Evet, bunu analiz et! Neden sevmediğinin nedenleri bul. Hikâyeyi berbat hale getiren tüm acemi ve kötü düşünce örneklerini bulun. Bu muhtemelen bir yazar olarak kariyeriniz için çok daha yararlı olacaktır.”

- Reklam -

Moore daha önce de verdiği başka bir tavsiyede yeni yazarlara “kendi kitaplarını kendilerinin yayımlamasını” tavsiye etmişti.

Alan Moore’un önerisi hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce de iyi bir yazar olmak için kötü kitaplar da okumak gerekir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for periyodiknesriyat periyodiknesriyat dedi ki:

    Bu o kadar doğru ki. İyi kitaplarda neyin iyi olduğunu anlayamıyorsun ama kötü kitaplarda ve öykülerde neyin işlemediği kendini belli ediyor.

    Elif Şafak, Zülfü Livaneli, Hikmet Anıl Öztekin, Ahmet Batman, Tarık Tufan, Mustafa Kutlu, Nermin Yıldırım bana çok şey öğretti.

  2. Avatar for Sametay Sametay dedi ki:

    Seviyeyi çok da düşürmemek lazım, bizim kötü eserler bize Türkçeyi unutturuyor.

  3. Avatar for midousuji midousuji dedi ki:

    Ä°simlerin arasında Nermin Yıldırım’ı görmek şaşırttı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bitkilerin Ruhu - Robin Wall Kimmerer

Modern Bilimden Kadim Bilgiye Şifanın İzini Süren “Bitkilerin Ruhu” Çıktı

Güneş'i Karartma Projesi Sıtma Vakaları

Jeff Bezos’un da Adının Anıldığı “Güneş’i Karartma” Projesinde Beklenmedik Yan Etki: Sıtma Vakaları Artabilir