in

Watchmen’in Yazarı Alan Moore Yeni Kitaplarla Okurun Karşısına Çıkacak

Alan Moore, çizgi romanı bıraktıktan sonraki yeni kitap projelerini duyurdu. Bir öykü koleksiyonu ve 5 ciltlik fantastik roman serisi yolda!

Alan Moore Yeni Kitaplar
- Reklam -
- Reklam -

Watchmen ve V for Vendetta gibi kült çizgi romanların yazarı Alan Moore, iki yıl önce çizgi roman yazmayı bıraktığını açıklamıştı. Yazar şimdi yeni kitapları ile okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

“Kurgu ile dolup taştığını,” söyleyen yazar Bloomsbury’nin ev sahipliğinden çok memnun olduğunu ve ortak çalışmalarının verimli olacağını ifade etti. Moore ile yayınevi 6 rakamlı bir anlaşmaya imza atmış durumda.

Harry Potter serisinin de yayıncısı olan Bloomsbury, yoldaki işleri “Moore’dan iki büyük proje” olarak tanımlıyor. Bunlardan ilki Illuminations adını taşıyor. 2022 sonbaharında yayımlanması beklenen eser bir kısa öykü derlemesi. Mahşerin dört atlısından evreni şekillendiren “Boltzmann beyni” hipotezine kadar genişleyen bir öykü kitabı okurları bekliyor. Bloomsbury eseri “enerjiyle dolu baş döndüren özgün bir yapıt ve ustaca işlenmiş okuyucuyu büyüleyen ve hayal gücünü ortaya çıkaran hikâyeler” olarak tanımlıyor.

- Reklam -

Alan Moore Süper Kahraman Filmleri

2024’te yayımlanması beklenen ikinci çalışma ise Long London adını taşıyor. Fantastik bir beşleme şeklinde tasarlanan seri, savaş sonrası bunalımı yaşayan, cinayetlerin ve büyünün sardığı 1949 Londra’sını konu alacak. Bloomsbury bu seri için ise “akıllara kazınmayı vadeden, tarihin ve büyünün boy gösterdiği bir güç gösterisi” tanımını kullanıyor.

Alan Moore Yeni Kitapları ile Yeni Yayınevinde Okurun Karşısına Çıkacak

Bloomsbury yayımcısı Paul Baggaley bu konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

“Alan Moore tek kelimeyle bir efsane ve onu Long London serisi hakkında tutkulu konuşmasını dinlemek büyük bir memnuniyetti. Bu projelerle Bloomsbury’nin adı daha fazla okur tarafından bilinecek.”

- Reklam -

1953 İngiltere doğumlu Moore, Watchmen ve V for Vendetta haricinde, Swamp Thing Efsanesi serisi, Muhteşem Kahramanlar (The League of Extraordinary Gentlemen), Batman: Öldüren Şaka (The Killing Joke) ve Cehennemden Gelen (From Hell) gibi birçok önemli esere imza atmıştı. 2016’da ise 1266 sayfalık, doğduğu yeri konu alan ilk romanı Jerusalem’i yayımlamıştı.

Alan Moore Süper Kahraman Filmleri

2019’da çizgi roman yazmaya dönmeyi planlamadığını söylemişti. Yeni kitabı ve Blomsbury ile olan anlaşması hakkında konuşan Alan Moore, kariyerinde “kurgu ve nesirle dolup taşan” bir dönem geçirdiğini ifade etti. Olağanüstü listelere sahip ve kelime imparatorluğunu genişletmek adına ciddi sözler veren Bloomsbury gibi bağımsız bir yayınevi ile çalışmaktan çok mutlu olduğunu ve bu ortaklığın çok verimli olacağını söyledi.

Sizler yeni Alan Moore kitapları için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    Alışveriş listesini yayınlasa para verir alırım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uzay Çöpleri

Bilim İnsanları Uyarıyor: Uzay Çöpleri Yıldızlara Bakışımızı Engellemeye Başladı

The Irregulars 2. sezon

Netflix Sherlock Holmes Yan Dizisi The Irregulars’ın 2. Sezonunu İptal Etti