in ,

Alan Rickman Günlükleri Kitap Oluyor: The Diaries of Alan Rickman Yolda

Alan Rickman günlükleri kitap olacak. Aktörün oyunculuktan politikaya pek çok konuda fikrini ve anılarını anlattığı kitap 2022’de geliyor.

The Diaries of Alan Rickman Günlükleri Kitap
- Reklam -

Usta aktör Alan Rickman geçmişten bize seslenmeye hazırlanıyor. Rickman’ın günlükleri “The Diaries of Alan Rickman” adı ile kitap olarak okurla buluşacak. Eser, 2022 yılının sonbahar mevsiminde raflara çıkacak.

The Guardian’ın aktardığına göre, Alan Rickman’ın günlüklerinde başarılı aktörün oyunculuk hakkındaki fikirleri, arkadaşlıkları ve siyasete dair düşünceleri yer alıyor. Aynı zamanda tiyatro oyuncusu olarak geçirdiği günlerden notlar ve Harry Potter gibi film setlerinin kamera arkası hikâyeleri yer alacak.

Rickman’ın hayatının 25 yılından fazlasını kapsayan bu günlükler, 27 ciltlik el yazısından oluşuyor. El yazmaları tek bir kitap haline getirilecek şekilde düzenlenecek. İngiliz aktör, bu günlükleri 90’lı yılların başında dergilerde yayınlamak amacıyla kaleme almaya başlamıştı. Oyuncunun bu kişisel projesinin başlangıcı Shakespeare Company’deki “Les Liaisons Dangereuses“ta Valmont’u ve 1988 tarihli Die Hard (Zor Ölüm) filmindeki Hangs Gruber rolünü içeren Valmont’u oynarken başlamıştı.

- Reklam -

Günlükler Alan Rickman İsmini Her Yönüyle Ortaya Çıkartıyor

Canongate adlı yayınevi tarafından basılacak olan The Diaries of Alan Rickman kitabı, Scottish Review of Books’un editörü Alan Taylor tarafından yayıma hazırlanacak.

Alan Rickman’ın eşi Rima Horton, kitap hakkında günlüklerin yayınlanacak olmasından memnuniyetini dile getirdi. Editör tercihini ise olumlu buldu.

“Günlüklerde sadece aktör olan Alan Rickman değil, gerçek Alan da var. Mizah anlayışı, keskin gözlemi, ustalığı ve sanata olan bağlılığı.”

Horton’a göre günlükler olağanüstü bir aktörün gündelik yaşamına dair eşsiz bir fikir veriyor.

Alan Rickman Günlükleri

- Reklam -

The Diaries of Alan Rickman kitabı 2022 yılının sonbahar aylarında yurt dışında raflarda olacak. Eserin Türkçeye kazandırılıp kazandırılmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

1946 yılında doğan Rickman, 2016 yılında yaşamını yitirdi. Başarılı tiyatro geçmişini sinemada da sürdürdü. 1988’de Die Hard (Zor Ölüm) filminde Hans Gruber, Sense and Sensibility (1995) yapımında Colonel Brandon’ı, Rasputin (1996) filminde Grigori Rasputin’i, Harry Potter film serisinde Severus Snape’i, Perfume: The Story of a Murderer’da Antoine Richis’i canlandırdı.

The Diaries of Alan Rickman

Peki siz Alan Rickman’ın günlüklerini okumak ister miydiniz? Kitap fikri sizleri de heyecanlandırdı mı? Görüşlerinizi ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mars Uydusu Phobos Rover

Mars Uydusu Phobos’un Keşfinde Kullanılacak Rover’ın Testleri Başladı

2020 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü Hakan Bıçakcı

2020 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü Hakan Bıçakcı’nın Oldu