in

Jüpiter’in Uydusu Sizi Çağırıyor: “Son Altı Finalist” Bizlerle

İran asıllı Amerikalı yazar Alexandra Monir’in Türkçeye çevrilen ilk kitabı “Son Altı Finalist” bilimkurgu okurlarını heyecanlandırmaya geliyor!

Son Altı Finalist - Alexandra Monir
- Reklam -

Yazar kimliğinin dışında şarkıcı ve söz yazarı da olan İran asıllı Amerikalı yazar Alexandra Monir, ilk kitabı Timeless ile çok satanlar arasında ve Amazon’un “Ayın En İyi Kitapları”nda kendisine yer bulmuştu. Şimdi de Türkçeye çevrilen ilk kitabı olan bilimkurgu romanı Son Altı Finalist ile raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Europa’ya gidecek kişinin belirleneceği yarışta siz de yer almaya hazır mısınız?

Son Altı Finalist – Alexandra Monir| Arka Kapak Tanıtımı

son alti finalistSon Altı Finalist sizi yakın geleceğe götürüyor ve Jüpiter’in uydusuna gönderilecek altı finalistten biri olmak için yapılan kıyasıya bir yarışın ortasına bırakıyor. Macera yüklü bu gençlik romanını Illuminae ve Marslı hayranları kesinlikle kaçırmamalı.

- Reklam -

Naomi ve Leo dünyanın en parlak yirmi iki genciyle birlikte Uluslararası Uzay Eğitim Kampı’nda görevlendirilince hayatları sonsuza dek değişir. Dünya’nın telafi edilemez biçimde zarar görmesiyle tehlikeye giren insan neslinin geleceği onların omuzlarındadır.

Jüpiter’in uydusu Europa’ya giderek yeni bir koloni kuracak ve dünyayı sonsuza kadar terk edecek altı finalistten biri olma ihtimalleri beliren Naomi ve Leo, bir gece içinde dünyaca ünlü iki genç haline gelir.

- Reklam -

İtalyan yüzme şampiyonu Leo için bu görev, ailesini kaybettikten sonra hayata tutunmasını sağlayacak bir şeydir. Fakat İran asıllı Amerikalı bilim dehası Naomi için işler farklıdır; UUEK’ye güvenmemekte ve benzer bir görevin şüpheli durumlar altında başarısızlığa uğradığını, uzay aracındaki astronotların hayatlarını kaybettiğini bilmektedir. Europa görevinde de şüpheli bir durumun varlığından endişelidir.

Dünyanın dört bir yanından gelmiş yabancıların kıyasıya mücadele verdiği bu yarışta Naomi ve Leo arasında beklenmedik bir arkadaşlık kurulur. Eğitim sınavları sınırlarını zorlamaya devam ederken hayatlarını altüst eden her yeni deneyim ikiliyi birbirine daha da yakınlaştırmaktadır. Fakat finalistlerin sayısı giderek azaldığında ve olacaklar kaçınılmaz hale geldiğinde Naomi ve Leo, gerçekten nelerin riske atıldığının farkına varmayı başarabilecek midir?

328 sayfalık gençlik romanı Son Altı Finalist, Epsilon Yayınevi etiketi ve Gözde Soykan’ın çevirisiyle 25 Şubat’ta raflarda olacak.

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kitaplik ust

Kitaplarınızı Nasıl Dizersiniz? Minima Dizisi Lydia Pyne ile Başlıyor

crunchyroll anime odulleri

2019 Crunchyroll Anime Ödülleri Sahiplerini Buldu!