in

Yazar Ali Külebi, Covid-19 Nedeniyle Yaşamını Yitirdi

Cahit Külebi’nin oğlu, yazar ve gazeteci Ali Külebi, Covid-19 nedeniyle 76 yaşında yaşamını yitirdi.

Ali Külebi
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs pandemisi canlar almaya devam ediyor. Cahit Külebi’nin oğlu, yazar ve gazeteci Ali Külebi, Covid-19 hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi.

Edebiyatımızın büyük şairlerinden Cahit Külebi’nin oğlu Ali Külebi, Kanada’da Covid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Haberi basınla yazarın yayıncısı olan Bilgi Yayınevi paylaştı. Yayınevi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

- Reklam -

“Edebiyatımızın saygın değeri Cahit Külebi’nin oğlu ve yazarımız olan Ali Külebi’yi yaşamını sürdürdüğü Kanada’da Covid-19 hastalığı nedeniyle kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendik. Başımız sağ olsun.

“Ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.”

Yazar ve Gazeteci Ali Külebi Aramızdan Ayrıldı

Araştırmacı gazeteci ve yazar Külebi, 1945 yılında Antalya’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara ve Bern’de tamamladı. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletmecilik Bölümünü tamamladı. Kanada’daki British Columbia Institute of Technology’de yönetim programlarına katıldı. Türkiye’de ve Kanada’da özel sektörde ve sivil toplum kuruluşlarında genel müdür olarak görev aldı. Üniversitelerde dersler verdi.

- Reklam -

Kanada’nın Toronto kentine yerleşti. “Cumhuriyet Strateji Eki”, “Türk Yurdu”, “Turkish Daily News”, “Yenicağ”, “Ekonometri” gibi dergi ve gazetelerde yazıları ile yer aldı. Radyo programlarına katıldı.

“Türkiye’nin Enerji Sorunları ve Nükleer Gereklilik”, “Amerika Diye Diye”, “Askeri Doktrinler ve Stratejik Yaklaşımlar”, “Türk Jeopolitiğinde Sorunlar, Olgular, Kavramlar, Stratejik Yaklaşımlar ve Tehdit Değerlendirmeleri”, “Parola Afrika – İşareti Akdeniz” ve “Depremden Depreme” kitaplarının yazarı olan Ali Külebi, 1 Şubat 2021 tarihinde, yaşamını sürdürdüğü Kanada’da, Covid-19 hastalığı nedeniyle aramızdan ayrıldı.

Yazarın kitaplarını Bilgi Yayınevi, Tarihçi kitabevi ve Berikan Yayınevi gibi yayıncılar okurla buluşturmuştu.

Ali Külebi ve eserleri hakkındaki yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Şanlıurfa Kaçakçılık Piton

Şanlıurfa’da Ortaçağ’dan Kalma Piton Derisi ve Dini Kitaplar Ele Geçirildi

20. yüzyıla ait portreler

New York’ta Gizemli Portreler: Susan B. Anthony’nin Saklı Kalmış Portresi de Bulundu