in

Alice Harikalar Diyarında İlk Defa Tam Metin

Lewis Carroll’ın Alice Harikalar Diyarında kitabı, daha önce yayımlanmamış bir Alice öyküsü ve açıklamaları notlar ile raflarda.

Alice Harikalar Diyarında - Lewis Caroll Tam
- Reklam -
- Reklam -

Lewis Carroll’ın kült eseri Alice Harikalar Diyarında kitabı dilimize pek çok yayınevinden alternatif baskılarla geldi. Şimdiyse Everest Yayınları, ilk olarak 1865’te yayımlanan bu kitabın özel bir baskısını okurla buluşturuyor.

Tam adı Açıklamalı Notlarıyla Alice Harikalar Diyarında Aynanın İçinden olan kitap, ilk defa açıklamalı metinlerle Türkçeye geliyor. Eser, ayrıca daha önce dilimize kazandırılmamış bir Alice öyküsünü de karşımıza çıkartıyor.

1845’ten beri ABD’de yayın hayatına devam eden Scientific American dergisinin bulmaca editörü Martin Gardner’ın detaylı açıklamaları ve notlarıyla hazırlanan kitap, ayrıca kitabın orijinal dilindeki ilk baskısında illüstrasyonlar çizen John Tenniel’ın çalışmalarını da içeriyor.

- Reklam -

Alice Harikalar Diyarında (Tam Metin) | Arka Kapak

alice lewis carroll ozel
Çağdaş edebiyatın en ilginç ve gizemli karakterlerinden Alice’in bütün maceraları ilk kez açıklamalı notlarıyla bir arada. Yalnızca edebiyatseverlere değil, araştırmacılara, ailelere ve çocuklara da hitap eden bu çalışma, Lewis Carroll uzmanı Martin Gardner’ın detaylı açıklamalarıyla karşımızda.

Yıllarca Scientific American dergisinin bulmaca editörlüğünü yapan Gardner, Alice kitaplarındaki bilmeceleri, şifreleri, kelime oyunlarını ve gizli mesajları deşifre ediyor…
Bu ciltte, daha önce hiç yayınlanmamış bir Alice hikâyesinin yanı sıra, Alice kitaplarının ilk basımının illüstratörü John Tenniel’ın şaşırtıcı çizimleri de bulunuyor.

Martin Gardner’ın bu titiz çalışması, Lewis Carroll’ın başyapıtının sırlarını çözerek, Alice’in James Joyce’tan Vladimir Nabokov’a, pek çok yazarı nasıl derinden etkilediğini de aydınlatıyor.

“Alice kitapları, yalnızca çocuklar için değildir, onlar bizim okurken çocuk olduğumuz biricik kitaplardır.” – Virginia Woolf
1960 tarihli The Annotated Alice adlı kitabın kaynak alındığı eseri dilimize Müge Sözen çevirmiş. Kendisini Sherlock Holmes çevirileriyle de tanıyoruz. 312 sayfalık eserin editörlüğü Mehmet Barış Albayrak’a ait.

Günümüzde klasik edebiyatın bir parçası olarak kabul edilen Lewis Carroll, Alice maceraları dışında The Hunting of the Snark, Jabberwocky and Other Poems ve Phantasmagoria and Other Poems gibi çalışmalarıyla biliniyor.

- Reklam -

Tam adı Charles Lutwidge Dodgson olan İngiliz yazar 1898 yılında hayatını kaybetmişti.

Peki bu özel baskıya dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Alice Harikalar Diyarında Hakkında Bilinmeyen 10 Şey

* Harvard’da Dünya Edebiyatı Haritaları Sergisi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

moff gideon baby yoda the mandalorian

The Mandalorian Dizisinde Moff Gideon’un Bebek Yoda Planı

Edgar Allan Poe DEX

Edgar Allan Poe Öyküleri Yeni Çevirisine Kavuşuyor