in

Alien: Covenant’ın Kitabı Geliyor!

Alien: Covenant filminden umduğunu bulamayan hayranlara müjde! İthaki Yayınları filmin romanlaştırılmış halini çıkardı.

alien covenant kitap kapak
- Reklam -
- Reklam -

Alien: Covenant filmi çıktı, çıkar çıkmaz da büyük tartışmalara konu oldu. Alien hayranları elbette her şeye rağmen bu sevimli filmi de bağırlarına bastı. Görünüşe göre filmden umduğunu bulamayan hayranlar bir de kitabını okuyabilecek. İthaki Yayınları gizli gizli bu filmin romanlaştırılmış halini çevirmiş ve basmış bile!

19 Mayıs‘da gönderilmek üzere ön siparişe açılan kitabın yazarı Alan Dean Foster. Kendisi çoğunlukla filmleri romanlaştırmayı meslek edinmiş bir yazar diyebiliriz. Star Wars, Star Trek ve Alien‘ın diğer kitapları bu konuda en meşhurlarından. Yazar kendine özgü şeyler de yazmış olsa da Türk okurlar onunla ilk kez Yaratık: Covenant ile tanışacak.

Filmlerin birebir romanlaştırılması, filmlerin birebir oyunlaştırılması gibi genelde ticari amaçla yapılan bir şey olsa dahi arada güzel işler çıkabiliyor. Örneğin Star Wars‘ın bazı film romanları filmin konusunu birebir işlemek yerine çoğunlukla o zaman hakkında geri planda kalmış ayrıntıları konu ediniyordu. Bu yüzden Alien kitabına biraz heyecanlandık. Özellikle filmde beklediğimizden çok daha az soruya cevap bulmuştuk. Belki bu kitap ile biraz daha fazla şey açıklığa kavuşur. Ancak asıl merak ettiğimiz şey şu: Alan Dean Foster‘ın aklımızdaki sorulara cevap verme yetkisi var mı? Şimdilik kitap hakkında pek bir bilgi yok ne yazık ki. O yüzden okuyup göreceğiz!

- Reklam -

İthaki Yayınları’ndan çıkan kitabın çevirisini Barış Tanyeri yapıyor. Tanıtım bülteni ise şöyle:

yaratık covenant kapakRidley Scott, Yaratık: Covenant ile Yaratık evrenine geri dönüyor!

Prometheus’ta yaşanan olaylardan on yıl sonrası… Covenant uzay gemisi ilk büyük kolonileşme denemesi için uzayda yol almaktadır. Kaynağı bilinmeyen bir radyo yayını sayesinde, keşfettikleri bu ıssız yerin cennetten bir parça olduğunu düşünürler. Fakat bu gezegen sessiz, karanlık, tehlikelerle doludur. Hayallerinin ötesinde bir tehditle yüzleştiklerini fark eden tayfanın ise kaçmaya çalışmaktan başka şansı yoktur.

- Reklam -

Ödüllü yazar Alan Dean Foster da bu kitapla birlikte ilk kez orijinal Yaratık filminin roman uyarlamasıyla adım attığı dünyaya geri dönüyor. Yaratık: Covenant, sinema tarihinin en destansı serilerinden olan Yaratık’ın öncesini anlatmakla kalmayıp bu dehşet verici dünyanın kapılarını da aralıyor.

Yaratık’la yüzleşmeye hazır mısınız?

Bu sırada hala sıcakken film hakkında detaylı bir inceleme okumak isterseniz sizi sitemiz yazarlarından Okan Akıncı‘nın sizler için hazırladığı yazıya götürelim: Alien: Covenant – Eski Dost Yeniden Bizlerle

Alien‘dan hem korkup hem de nasıl aşık olduğunuzu hatırlayıp nostalji yapabileceğiniz bir yazımız daha var. Hem de Ümit Kireççi‘nin kaleminden! Alien ve Çizgi Romanın Göbeğinden Çıkışı sizleri bekliyor.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 dan geriye say ust

10’dan Geriye Say: Nefes Kesici Bir Aksiyona Hazırlanın

dakhumn ust

Yerli Kurtadam Romanı “Dakhumn” Raflardaki Yerini Aldı