in

Alita’nın Öncesini Anlatan “Demir Kent” ile Tanışın

Geçtiğimiz haftalarda izleme fırsatına eriştiğimiz Alita: Savaş Meleği filminin ön hikayesi olarak geçen “Demir Kent” kitabı, Epsilon Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Alita: Savaş Meleği - Demir Kent
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz haftalarda vizyona giren, James Cameron’un yapımcılığını ve senaristliğini üstlendiği film oldukça ses getirmişti. Konuyla ilgili basın gösterimine de gitmiş, sonrasında film hakkında görüşlerimizi de paylaştığımız bir canlı yayın yapmıştık. Dilerseniz buradan ulaşabilirsiniz.

İşte Pat Cadigan’ın kaleme aldığı Savaş Meleği Alita’nın öncesini anlatan ve “filmin ön hikayesi” olarak geçen “Demir Kent” kiabında Ido’nun hayatına odaklanıyor ve diğer yan karakterleri daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz.

Alita: Savaş Meleği – Demir Kent | Arka Kapak Tanıtımı

alita demir kentBüyük Savaş çok uzun zaman önce yaşandı. Savaşın sebepleri zamanla unutulup gitti. Harap olmuş Dünya yüzeyinde, uçan gökyüzü kentinde yaşayanların atılan çöplerinin arasında bir metropol yükseldi. Demir Kent’e hoş geldiniz.

- Reklam -

Siborgları tamir etmekte uzman Ido adında yalnız bir doktor, Demir Kent sakinlerine yardım etmek için elinden geleni yapar. Ama Ido’nun ikinci bir hayatı daha vardır, kırılan kalbinin parçalarından doğan başka bir kişilik.

- Reklam -

Suç dolu bir yaşamdan kurtulmayı başarmış Hugo adında genç bir adam, gözünü son bir vurguna diker: Kendi geçmişinden sırları çözecek bir nesneye. Ve şehrin en güçlü işinsanı Vector, Demir Kent’in geleceğini sonsuza dek değiştirecek yepyeni bir teknolojiye odaklanır…

Epsilon Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan “Alita: Savaş Meleği – Demir Kent”in çevirisini Seda Çıngay Mellor, düzeltisini Yağmur Yavaş Aydın ve editörlüğünü de Eren Abaka üstlenmiş. 328 sayfalık romanı kitapçılardan ve online mecralardan temin etmeniz mümkün.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    James Cameron risk almamak için bence bu filmi yönetmedi, sadece yapımcılığını üstlendi. Ama, korktuğu gibi olmadı. Film harbiden çok iyiydi. İmax’de izlemek isterdim. Çıkar çıkmaz dvd sini alacağım. Beklentimi karşıladı gerçekten. Tek sıkıntı Nova karakterine çok fazla yer vermediler. Filmin ana kötüsü ama çok az hatta hiç bilgi alamadık. Umarım devamı gelir. Kitabı da merak ettim bu arada :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

icerigin pesinde 1

İçeriğin Peşinde #1: Replicant’lar Geri Dönüyor! | Blade Runner 2049

ask algoritmasi ust

Murat K. Beşiroğlu’nun Yeni Romanı “Aşk Algoritması” Raflarda