in

Alper Kaya İmzalı İkisi Yeni Üç Kitap Raflarda

Alper Kaya imzalı 3 kitap raflardaki yerini aldı. Yazarın yeni romanı Kabakulak Yazı’nın ön okuması da haberimizde.

alper kaya 3 yeni kitap
- Reklam -
- Reklam -

Kayıp Rıhtım okurlarının yakından tanıyacağı yazar dostumuz Alper Kaya, 2020’ye Arsine Yayıncılık’tan çıkan üç kitapla merhaba dedi. Bu kitaplardan ilki, yazarın ilk romanı olma özelliği taşıyan “08.00”. İkincisi yazarın derlediği ve dört yazardan oluşan “Aslında Yaşanmadı”. Ve son olarak da Kaya’nın dokuzuncu romanı olan “Kabakulak Yazı”.

Yazarın, bir barda tanışan altı kişinin tanışma hikâyesini anlattığı “08.00” isimli romanı; kült kitaplara imza atan ve yerli edebiyatta hem editör hem de yazar olarak pek çok seçkin eserde imzası olan Aşkın Güngör’ün önsözü ve gözden geçirilmiş yeni baskısı ile raflarda yerini aldı.

08:00

08:00 Alper KayaElinizde tuttuğunuz bu roman, İstanbul’da bir barda o akşam rastgele nedenlerle o bara yolları düşen altı kişinin tanışma hikâyesidir. Oysa bazen ölüm bile, bir sırrı itiraf etmekten daha iyidir!

- Reklam -

Sinemaya uyarlanması hâlinde ‘film noir’ olarak nitelendirilebilecek bu yapıt, 2011’de yayımlanan ve kısa bir süre sonra baskısı tükenen; genç bir yazarın ilk romanı aynı zamanda. Aradan geçen sekiz yıldan sonra, Aşkın Güngör’ün önsözü ile birlikte düzeltilmiş ikinci baskısı aracılığıyla okurla tekrar buluşuyor.

Arsine Yayıncılık, aradan geçen sekiz yıla sekiz roman sığdırmış olan Alper Kaya’nın ilk romanı 08:00’ın ikinci baskısını gururla takdim eder.
Mehmet Mollaosmanoğlu, Murat S. Dural, Umut Çalışan ve Alper Kaya’nın gerçek hayatta işlenmiş ve çözülememiş cinayetler ve kayıp vakalarından esinlenilerek yazdıkları birer öyküyle yer aldıkları “Aslında Yaşanmadı” isimli derleme de bu alanda Türkiye’de benzerine rastlanmamış bir örnek olarak kitapseverlerin karşısına çıkıyor.

Aslında Yaşanmadı

Aslında YaşanmadıDünyada işlenmiş ve çözülememiş cinayetlerin ve kaçırma vakalarının sayısı sizin de hiç dikkatinizi çekti mi?

İşte bu kitap bu fikirden yola çıkılarak hazırlanmış; Mehmet Mollaosmanoğlu, Murat S. Dural, Umut Çalışan ve Alper Kaya’nın gerçek hayatta işlenmiş ve çözümsüz kalmış suçlardan hareketle yazdığı öyküleri içermektedir.

- Reklam -

Arsine Yayıncılık, Alper Kaya’nın derlediği “Aslında Yaşanmadı” kitabını bir gün tüm cinayetlerin ve kaçırma vakalarının çözüldüğü bir dünyaya gözlerimizi açma umuduyla takdim eder…
90’lar nostaljilerini sevenlere, karanlık bir polisiye olarak sunulan; 90’lı yılların başında, tren yollarının hâlâ önemini koruduğu ve birincil ulaşım yolu olduğu bir dönemde geçen “Kabakulak Yazı” ise sizi çocukluğunuza geri götürecek.

Kabakulak Yazı

kabakulak yazı90’lı yıllar, atari salonları ile geçen çocukluk çağları ve zaman zaman delirtici noktalara varabilen bunaltıcı bir sıcak…

Kabakulak Yazı’nda, trenlerin birincil ulaşım aracı olduğu böylesi bir dönemde tren yolları boyunca izi sürülen cinayeti bir çocuğun gözlerinden takip ediyoruz. Kabakulak hastalığı ile boğuşan minik dedektifin hayata, arkadaşlığa ve cenazelere olan bakış açıları ile tırmanan olay örgüsü; finalde sürpriz bir son ile sizi bekliyor!

Arsine Yayıncılık, Alper Kaya’nın yeni polisiyesini gururla takdim eder.
Yazarın son romanının ilk sayfalarını içeren ÖN OKUMAsı için buraya tıklayabilirsiniz.

Sizler daha önce herhangi bir Alper Kaya kitabı okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Yazarının Kaleminden: Uykusuzlar İçin Hayatta Kalma Rehberi

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

John Krasinski Fantastik Dörtlü

A Quiet Place Yönetmeni, Fantastik Dörtlü Filminde Oynamak İstiyor

oscar kazananlar

92. Oscar Ödülleri Kazananları Açıklandı