in

Altı Numara: Virüs Temalı Yerli Bilimkurgu Romanı Raflarda

Ahmet Bahadır Sarıkaya bilimkurgu romanı “Altı Numara” ile okurun karşısına çıkıyor. Eser bir virüs salgınını konu alıyor.

Altı Numara - Ahmet Bahadır Sarıkaya
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu ve macera türlerini sevenlere; yerli edebiyattan bir kapı daha açıldı. Yazar ve şair Ahmet Bahadır Sarıkaya’nın ilk romanı “Altı Numara – Buta Deneyleri“, Herdem Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

1987 İstanbul doğumlu Ahmet Bahadır Sarıkaya, 2010 yılından beri Sakarya’da öğretmenlik yapıyor. Şiir kitabı Leylifer, 2017’de Mühür Kitaplığı etiketiyle okurlarla buluştu. Sarıkaya’nın şiirleri daha önce Mühür Edebiyat, Dil ve Edebiyat, Türk Dili, Şiar, Uçarı Şiir, Parende, Karazin Edebiyat ve İtibar Edebiyat gibi mecralarda yayımlanmıştı.

Yazarın ilk romanı olma özelliğini taşıyan Altı Numara ise 2020 yılının ilk ayında okurların karşısına çıktı.

- Reklam -

2022 yılında geçen romandaki olaylar, kurmaca bir şehirde yaşanıyor. 17 yaşında albino bir genç, yaşanan bir virüs salgını sonrası hastalığa karşı bir bağışıklık gösterir. Odak noktası haline gelen gencin bir kahramana dönüşme hikâyesi ise romanın konusunu oluşturuyor.

Altı Numara – Ahmet Bahadır Sarıkaya | Arka Kapak

​“Unutma! Kimseye güvenemezsin.”Altı Numara - Ahmet Bahadır Sarıkaya

2022 yılında dünya nereden geldiği anlaşılamayan bir virüsün pençesine düşer. Virüsün başkalarına bulaşması için fiziksel temas yetmektedir. İnsanlar kaosa sürüklenir, hükümetler düşer. Herkes kendi başının çaresine bakmak zorunda kalır. Tüm bu kaosun içinde virüsten arındırılmış, insanların refah içinde yaşamlarını sürdürebildiği bir yer olduğu yayılır kulaktan kulağa: Beyaz Ada. Beyaz Ada’ya nereden ve nasıl gidileceği ise bilinmemektedir.

- Reklam -

Bir mucize gerçekleşir ve çocukluğunu çeşitli zorbalıklara maruz kalarak geçiren albinizm hastası Kaan Kutay virüs kapan bir kimseyle fiziksel temasta bulunmasına rağmen yaratığa  dönüşmez. İnsan ırkını kurtarmak için çeşitli araştırmalar yapan ve virüsü yok etmeye çalışan bilim insanlarının hemen dikkatini çeker Kaan’ın bu özel durumu. Kaan kendisini aslında hiç de istemediği, bedellerinin çok ağır olduğu garip bir oyunun içinde bulur.

Bir tesadüf sonucu Kaan yalnız olmadığını, kendisi gibi başka insanlar da olduğunu öğrenir. Görevi bellidir, bir an önce yeteneklerini keşfedip kendisi gibi albino olan diğer insanları bulmalıdır. Yoksa Buta Deneyleri sonucu yaratılmaya çalışılan üstün ırk dünyanın sonunu getirecektir.

344 sayfadan oluşan Altı Numara adlı bilimkurgu romanı, raflarda okurunu bekliyor.

Corona Virüsü ile çalkalanan dünya gündeminde, virüs temalı yerli bir bilimkurgu romanı ilginç bir alternatif olabilir. Ne dersiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Doğru zamanda çıkmış bir roman.

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    images (1)

    :buyucu: Tabii bunu kendisine söylemiyorum, estağfurullah.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jurassic World 3 - Altered Carbon - Dichen Lachman

Jurassic World 3 Filmine Altered Carbon Takviyesi

The Invisible Man - Görünmez Adam - H.G. Wells

H.G. Wells Uyarlaması The Invisible Man Öncekilerden Daha Karanlık