in

Altın Balık: Onur Okan’dan Siber Dünyada Fantastik Bir Polisiye Macera

Polisiye Yazarları Birliği üyesi Onur Okan, Altın Balık adlı romanıyla macera, polisiye ve fantazya gibi türleri bir araya getiriyor. | Ön Okuma

Altın Balık - Onur Okan
- Reklam -
- Reklam -

2018 yılında kurulan Polisiye Yazarları Birliği üyesi de olan Onur Okan, ilk kitabı “Altın Balık” ile polisiye ve fantastik kurguyu bir araya getiriyor. Portakal Kitap etiketiyle çıkan roman macera tutkunu okurlara da hitap ediyor.

Bir bilgi güvenliği uzmanı olarak mesleğini devam ettiren Onur Okan, internet üzerinden aylık yayın yapan Dedektif Dergi’de yazdığı öykü ve polisiye yazarlarla yaptığı röportajlarla adını duyurdu. Dedektif derginin kolektif kitaplarından 2019 tarihli olanında “Velinimet Kırtasiyesi” adlı öyküsü ile okurun karşısına çıktı. Yazar aynı zamanda polisiye kültürü üzerine “Olay Yeri” adlı bir podcast serisi de hazırlıyor.

Yerli polisiye edebiyatın izini sıkı sürenlerin oldukça ilgisini çekeceğini düşündüğümüz “Altın Balık” romanının konusu, dokunduğu eşyanın tüm geçmişini bir film gibi izleyebilen Samet’in maceralarına odaklanıyor.

- Reklam -

Fantazya, polisiye ve siber ağlar derken dijital çağın polisiye edebiyattaki yansıması Altın Balık ile gözler önüne seriliyor.

Altın Balık – Onur Okan | Arka Kapak Tanıtımı

Altın Balık - Onur Okan

“Altın Balık, bir denizin içinde tek başına kalandır. Diğerlerinden farklı olduğu için kendini değerli hissedip şanslı sayabilir. Diğer yandan, hiçbirine benzemediği için dışlanabilir, kendisini yalnız hissedebilir. Bir balıkçı olduğunu düşün, böyle bir balığın olsa ne yaparsın?”

Herkesin oynadığı bir bilgisayar oyunu ve galibiyetin getirdiği vahşet… Patlayan bir bomba ve işe yetişme telaşı sonsuza kadar biten ve akşam sevdiklerine dönemeyecek insanlar… Patlamanın ardından yüz binlerce ekrandan işitilen şu sözler;

“Ne görüyorsunuz? Ne duyuyorsunuz? Neye inanıyorsunuz? Ben sizin adınıza bir cevap vereyim. Yalanlar görüyor, yalanları dinliyor ve yalanlara inanıyorsunuz. Sizi her an, her saniye ve her yerde, kesintisiz bir şekilde kandırıyorlar. Sanırım siz, bu durumdan mutlusunuz. Teknoloji sizin için bir nimet ve sizler de onun iflah olmaz müptelaları. Hadi, biraz gerçeklerden konuşalım.”

Peki, bu sözlerin sahibi kim? Bir sonraki eylemi ne olacak? Onu kim durduracak?

Altın Balık ise bu nefes kesen macerada dünyanın en gösterişli labirentinin dar sokaklarından çıkıp mısralara dokunan şairlerin gölgesinde geziniyor…

Peki, Altın Balık parmaklarının ucunda taşıdığı laneti kahramanca bir dokunuşa çevirip iyiliğe ilham verebilecek mi?

- Reklam -

Aksiyon, macera ve fantastik okurları için nefes kesen bir polisiye roman!

Editörlüğünü Rukiye Şahin’in üstlendiği 256 sayfalık polisiye romanın kapak tasarımı Yasin Çetin’e ait. Kitap Haziran 2020 itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Altın Balık romanından tadımlık bir ÖN OKUMA okumak isteyenler BURADAKİ bağlantıya tıklayabilir.

Bununla birlikte meraklısı için eserden tadımlık birkaç alıntıyı da alt tarafa bırakıyoruz.

Altın Balık – Alıntılar

“Bir yerlerde bir Altın Balık var. Onu yüzdüğü derin ve güvenli sulardan uzaklaştırıp ağımıza sürüklememiz gerekecek.”

“Bir acı duyduğum kesin, hepinizin hissettiği kadar ya da belki biraz daha fazlası ama sizler çabuk unutuyorsunuz, ben unutamadım, istedim ki siz de unutmayın.”

“Oyunun amacı çok basit, kendinize bir kurtarıcı bulmanız gerekiyor, bombaları sizin için bulacak bir kahramanız olmalı.”

Peki siz yerli polisiye edebiyatın giderek sesini yükselttiğini düşünenlerden misiniz? Yazara ve esere dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

uzay turizmi balon

Uzay Turizmi Yarışında Yeni Soluk: Balonla Atmosferin Üst Sınırlarına Çıkmak!

Bozkırın Uzak Bahçeleri - Ethem Baran

Bozkırın Uzak Bahçeleri: Toprak Kavurur Anadolu’yu