in

Amin Maalouf Yeni Romanı Nos frères inattendus ile Geliyor

Amin Maalouf yeni romanı Nos frères inattendus ile okurun karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Eser, 2021 yılında Türkçe olarak raflarımıza gelecek.

Amin Maalouf Yeni Romanı Nos frères inattendus
- Reklam -
- Reklam -

Amin Maalouf imzalı Nos frères inattendus 2021 yılında Türkçeye geliyor. Yazarın yeni romanı ufukta gözüktü.

Anadilinde 30 Eylül 2020 tarihinde yayımlanan kitap, Türkçeye de fazla bir rötar yapmadan kazandırılacak. Eser, yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi yine Yapı Kredi Yayınları etiketiyle raflara gelecek.

1949 yılında Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta dünyaya gelen Amin Maalouf, 1976’dan beri yaşamını Fransa’da sürdürüyor ve eserlerini Fransızca kaleme alıyor. Princess of Asturias Award for Literature ve Prix Goncourt gibi ödüllerin sahibi olan yazar; ülkemizde de çokça seviliyor.

- Reklam -

Orijinal adı Nos frères inattendus olan Maalouf’un yeni romanının Türkçe ismi için Beklenmedik Kardeşlerimiz tercih edilmiş. Bu, yazarın 2012 yılında yayımlanan Doğu’dan Uzakta kitabından sonra yazdığı ilk roman olma özelliğini de taşıyor. Maalouf son olarak Uygarlıkların Batışı adındaki deneme kitabını yayımlamıştı.

Amin Maalouf İmzalı Yeni Roman Odağına Çevresel Felaketleri Alıyor

Odağına çevresel felaketler ve insanlığın sonu gibi konuları alan eser, Atlantik Okyanusu’na kıyısı olan Antioche adasında, kendisine miras kalan eve yerleşen bir ressamın yaşamını konu alıyor. Adada yalnızca edebiyatçı komşusu ile iletişim kurabilen ressam, bir kıyamet senaryosunu andıran tuhaf olaylarla birlikte içinde bulunduğu durumdan kurtulmaya çalışıyor.

- Reklam -

Afrikalı Leo, Doğu’nun Limanları, Semerkant, Uzaktan Aşk, Béatrice’ten Sonra Birinci Yüzyıl ve Ölümcül Kimlikler gibi eserleriyle Türkiye’de de geniş bir kitleye ulaşan yazar; son olarak okurun karşısına Uygarlıkların Batışı (Le Naufrage des civilisations) adlı deneme kitabıyla çıktı. Ekim 2019’da YKY tarafından da Türkçeleştirilen bu eser, İtalya’da Tiziano Terzani 2020 Uluslararası Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.

Amin Maalouf Yeni Romanı Nos frères inattendus

İtalya’nın Udinese şehrinde gerçekleştirilen törende Maalouf şunları dile getirdi:
“Şu aşamada her şeyden önce yapılması gereken şey, var olan sorunların bilincine varmak, sorunlarla yüzleşmek gerekliliğinin, sorunun vehametinin ve çözüm bulmanın aciliyetinin bilincine varmak.”
Yazarın yeni romanı için çok fazla beklemeyecek olmak, birçok okuru sevindirecektir. Peki sizin Amin Maalouf kitapları ile aranız nasıl? Nos frères inattendus kitabının konusu ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Hareket İblisi: Polonya’nın Karanlık Raylarında Tedirgin Çay Partisi

Kaynak: Karar Gazetesi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Her Kötü Geceden Sonra - Baran Güzel

Her Kötü Geceden Sonra: Baran Güzel İlk Öykü Kitabı ile Raflarda

netflix high score inceleme

High Score İncelemesi: Bir Jeton Daha Alır mıydınız?