in ,

Jim Carrey’den Yarı Otobiyografik Bir Roman: Anılar ve Yanılsamalar

Jim Carrey yarı otobiyografik romanı “Anılar ve Yanılsamalar” ile kitapseverlerin karşısına çıkıyor. Eser, Epsilon Yayınevi tarafından yayımlanıyor.

Anılar ve Yanılsamalar - Jim Carrey
- Reklam -
- Reklam -

Jim Carrey bu defa bir roman ile okurların karşısına çıkıyor. Anılar ve Yanılsamalar eserini taşıyan kitap, Epsilon Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Kanadalı komedyen ve aktör Jim Carrey şimdi de edebiyat dünyasının bir parçası oluyor. Hollywood yıldızlarının kitaplar kaleme alması artık alışılageldik bir durum. Sean Penn geçen yıllarda ilk romanı Türlü İşlerin Adamı Bob Honey’yi yayımlamıştı. Quentin Tarantino da sıklıkla yazınsal eserleriyle okurları selamlıyor.

Şimdi ise şapka Jim Carrey’nin önünde. 59 yaşındaki Golden Globe ödüllü aktör bugüne dek Ace Ventura, The Mask, Dumb and Dumber, Man on the Moon ve Eternal Sunshine of the Spotless Mind gibi ünlü yapımlarda rol aldı.

- Reklam -

Orijinal adı Memoirs and Misinformation olan eser, ana dilinde olarak 2020 yılında yayımlandı. Bir yıllık bekleyişin ardından kitap artık Türkçe raflarındaki yerini de alıyor. Eser, ikonik oyuncunun hayatından ve kariyerinden bazı kesitlerin yarı kurmaca bir biçimde yeniden şekillenmesiyle ortaya çıkıyor.

Anılar ve Yanılsamalar – Jim Carrey | Arka Kapak Tanıtımı

Anılar ve Yanılsamalar - Jim Carrey

“Bu kitaptaki hiçbir şey gerçek değil ama hepsi doğru…”

 JIM CARREY’NİN ANILARIYLA ÖRÜLÜ SIRADIŞI ROMANI

The Truman Show, Maske, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Salak ile Avanak gibi unutulmaz filmlerin usta oyuncusu Jim Carrey, bu defa Dana Vachon’la birlikte kaleme aldığı romanı Anılar ve Yanılsamalar ile hayranlarının karşısına çıkıyor! Carrey’nin hayatından ve kariyerinden gerçekleri kullanarak kurgusal bir çöküş ve yeniden doğuş hikâyesini anlatan Anılar ve Yanılsamalar, Epsilon logosu ve Aslı Perker’in çevirisiyle Türkiye’deki okurlara ulaşıyor. Hollywood yıldızı Jim Carrey’yi kurgusal bir karaktere dönüştürüp ona sürrealist bir gerçeklik kazandıran bu sıradışı, yarı otobiyografik roman başarılı, sevilen ve çok popüler oyuncuyu bambaşka bir ışık altında gösteriyor.

- Reklam -

Dünyaca ünlü isimlerin ses getiren eserlerini Türkiye’deki okurlarla buluşturan Epsilon, şimdi de Altın Küre ödüllü komedyen ve oyuncu Jim Carrey’nin romancı Dana Vachon’la birlikte kaleme aldığı Anılar ve Yanılsamalar adlı kitabını okurlara ulaştırıyor.

Anılar ve Yanılsamalar’da Jim Carrey okurları, varoluşsal bir krizin ortasında kendinden duyduğu şüpheyle ezilen, hayatında anlam arayan kurgusal bir karakter olarak karşılıyor. Roman, Hollywood ünlüsü, ayrıcalık ve ilgi bağımlısı olmaktan kaçarken içinde kopan kıyametle tanışan bir karakterin son derece cesur ve eğlenceli bir yapıbozumu…

Jim Carrey’nin çok başarılı ve sevilen bir oyuncu olduğu, Hollywood’un parlak ışıklarından ziyadesiyle faydalandığı doğru… Ama belki de geçmişe sünger çekmenin zamanı gelmiştir artık. Hatta biraz şişmanlamasının da zamanı gelmiş olabilir, ne de olsa tüm o diyetlerden bıkmış durumda. Akla hayale sığmayacak yöntemlerle içindeki sıkıntı bulutundan kurtulmayı denese de bir türlü başaramaz. Ünlü bir aktör ve dinozor kafatası koleksiyoncusu olan dostu Nicolas Cage’in önerileri bile Carrey’i yaşadığı çöküşten kurtaramaz. Fakat Jim Carrey sonra Georgie ile tanışır; acımasız ustası ve hayatının aşkı. Hemen ardından da senarist Charlie Kaufman’ın yardımıyla sınırlarını epey zorlayacak bir rol teklifi alır. Belki de yıllardır beklediği rol bu olacak, sonunda Oscar heykelciğine kavuşacak ve böylece işler nihayet yoluna girecektir…

Ancak kâinatın Jim için başka planları vardır!

Toplamda 264 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini Aslı Perker üstleniyor. Kitabın editör koltuğunda oturan isim ise Tuba Nur Bakaçhan.

Jim Carrey imzalı Anılar ve Yanılsamalar kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    Kitabı almayı düşünüyordum.
    Kız arkadaşının intiharı ile ilgili kısma değiniyor mu bilmiyorum ama bu olay, Jim Carrey’nin şöhret bataklığına saplandığı gerçeğini ortaya koymuştu. Komedyenlerin de birer “insan” olduğu genelde göz ardı edilir. Bu açıdan Carrey’nin hayatını merak ediyordum. Güzel bir kitaptır diye umuyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Turning Red Fragmanı pixar disney

Turning Red Fragmanı: Yeni Disney ve Pixar Filmi Yolda

Avatar: The Last Airbender dizi uyarlaması çekimleri netflix

Netflix’in “Avatar: The Last Airbender” Dizi Uyarlamasında Çekimler Başladı