in

Ankara Öykü Günleri Başlıyor

Ankara’nın özlenen öykü festivali yeniden bizlerle. 17. Uluslararası Ankara Öykü Günleri bu akşamki etkinlikle birlikte başlıyor.

ankara oyku gunleri
- Reklam -
- Reklam -

Özlenen Ankara Öykü Günleri geri dönüyor! 17. defa düzenlenecek olan etkinlik 24 Eylül – 6 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

1997 yılından 2015’e düzenli olarak yapılan ve şimdi 4 yıllık aranın ardından geri dönen Ankara Öykü Günleri festivali bugünkü etkinlikle birlikte başlıyor.

Başka şehirlerden gelen konukların da katılımıyla üniversite amfilerinde, kültürevlerinde, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, kafelerde ve TMMOB’a bağlı odalarda düzenlenecek festivalin programı oldukça dolu.

- Reklam -

Öyküsü olan şarkılar, hikâyeden uyarlanan filmler ve tiyatro oyunları bu festivalde buluşacak. Aynı zamanda öykünün fotoğraf, sinema, resim gibi başka sanat dallarıyla etkileşimi de irdelenecek.

17. Uluslararası Ankara Öykü Günleri Programı

24 Eylül saat 18.30’da başlayacak etkinliğin açılış konuşması Özcan Karabulut, Pelin Buzluk ve Aysu Erden’den gelecek.

Aynı gün 19.30’da Nil Sakman’ın moderatörlüğünde Murat Gülsoy, Yazmak İçin Okumak başlıklı söyleşisi ve imza günü tertip edilecek.

27 Eylül 19.30’da Handan İnci’nin Tanpınar Öykücülüğü başlıklı söyleşisi var. Programın moderasyonu Ercan Başer tarafından yapılacak.

28 Eylül saat 21.00’de Güz Kumpanyası’nın konseri olacak.

29 Eylül saat 16.00’da ise Levent Cantek, Mehmet Erte ve Sibel Öz, 2000 Sonrası Öykücülüğümüz başlıklı bir konuşmaya imza atacaklar. Konuşmanın moderasyonu Hakan Kaynar tarafından sağlanacak.

- Reklam -

1 Ekim’de AKİS CAZ, saat 21.00’de Charlie Haden Anısına Kısa Hikâyeler başlıklı programı sunacak.

4 Ekim saat 19.30’da ise Jale Sancak, Senem Dere ve Pelin Buzluk, Selçuk Baran Öykücülüğünü Sibel Yükler’in yönetiminde konuşacak.

5 Ekim tarihinde Öyküde Dil Sorunsalı başlığı Nil Sakman moderasyonunda Nurullah Kuzu, Ayşegül Çelik, Berna Durmaz ve Gürsel Korat ile birlikte tartışılacak.

Festivalin son günü ise saat 20.00’de NEFES Trio konseri etkinliğe noktayı koyacak.

Ankara Öykü Günleri festivaline katılımların ücretsiz olduğunu hatırlatalım.


* Joker, Vizyondan Önce Filmekimi’nde Gösterilecek

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Batman

Batman Filmi Komiser Gordon’ını Bulmuş Olabilir

Breaking Bad

Breaking Bad Filminden İlk Uzun Fragman Geldi