in

“Vampirle Görüşme”nin Yazarı Anne Rice Hayatını Kaybetti

Anne Rice yaşamını yitirdi. Vampirle Görüşme adlı kült eserin yazarı, 80 yaşında aramızdan ayrıldı.

anne rice ölüm haberi
- Reklam -
- Reklam -

Anne Rice 80 yaşında hayatını kaybetti. Sinemaya da uyarlanan Vampirle Görüşme romanının yazarı aramızdan ayrıldı. Ölüm haberi, yazarın oğlu Christopher tarafından duyuruldu.

1976 yılında yayımlanan Vampirle Görüşme (Interview with the Vampire) kitabı ile adını duyuran gotik edebiyatı, korku ve fantazi yazarı Anne Rice 11 Aralık gecesi yaşamını yitirdi.

Yazarın resmi Facebook sayfasında paylaşılan gönderide, Anne Rice’ın dün gece felçten kaynaklanan komplikasyonlar sonucunda hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı. İrlanda asıllı Amerikalı yazar, Rice ailesinin New Orleans’taki Metairie Mezarlığı’ndaki mezarına özel bir tören eşliğinde defnedilecek.

- Reklam -

Annesi gibi yazar olan Christopher, paylaştığı gönderide annesinin kendisine koşulsuz desteğine duyduğu minneti de paylaştı:

“Annem olarak bana desteği koşulsuzdu. Bana hayallerimi kucaklamayı, kalıpları reddetmeyi; korkunun ve kendinden şüphe duymanın karanlık seslerine meydan okumayı öğretti.”

Vampir Edebiyatının Klasik Kalemi Anne Rice Aramızdan Ayrıldı

4 Ekim 1941’de New Orleans’ta dünyaya gelen Anne Rice‘ın kitapları dünya çapında 100 milyondan fazla sattı. Modern tarihin en çok okunan yazarları arasına giren Rice, yetişkin temalı erotik kurgularında Anne Rampling takma adını, sado-mazoşizm içeren kurgularında ise A.N. Roquelaure ismini kullandı.

1994 yılında Neil Jordan’ın sinemaya aktardığı Interview with the Vampire filmi; Brad Pitt, Tom Cruise, Antonia Banderas ve Kristen Dunst gibi oyuncuları bir araya getirmiş, beyaz perdedeki vampir anlayışını kökünden değiştirmişti.

Yazarın Vampir Günlükleri (The Vampire Chronicles Series) adını taşıyan roman serisi, 1976’da Vampirle Görüşme ile başlamış ve 2018’de yayımlanan 13. kitap Blood Communion’a dek devam etmişti.

anne rice interview with a vampire

- Reklam -

Vampir Lestat gibi önemli karakterleri külliyata kazandıran yazar, vampir romanları dışında gotik edebiyat, korku ve fantazi türlerinin çeşitli alt başlıklarında eserler vermeyi sürdürmüştü.

30’u aşkın kitabın altına imzasını atan yazar, korku ve fantastik eserlerinin yanı sıra The Feast of All Saints ve Cry to Heaven gibi tarihi romanlarla da tanınıyor.

Rice son olarak 2012 ve 2013 yıllarında The Wolf Gift ve The Wolves of Midwinter romanlarını yayımlamıştı.

80 yaşındaki yazar, ömrünün son günlerine dek eserler üretmeye devam etti. Yazarın kült eseri Vampirle Görüşme, AMC tarafından şu sıralar televizyona uyarlanıyor. Rice’ın bir başka klasiği Lives of the Mayfair Witches da ekrana taşınmayı bekleyen yapıtlar arasında.

Anne Rice hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Rappler

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for sultiderler sultiderler dedi ki:

    Yıllar önce Vittorio ve Pandora adlı eserlerini okumuştum. Gazete kuponuyla aldığım bir setin içinden çıkmıştı bu kitaplar da. Korkulu ve gerilim dolu kitapları sevmesem de “vampir”li olmasından dolayı elimden bırakamadan bitirmiştim. Diğer eserleriyle tanışma fırsatım olmadı henüz. Ne diyelim ölümlü dünya… Yakınlarına ve sevenlerine sabırlar dilerim.

  2. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Turkuaz bırakmazsa ana kitapların haklarını daha çok okuyamayız.Kafanız,zihniyetiniz belli yani neden bırakmıyorsunuz haklarını? Basmayacaksınız hiçbir zaman.

  3. Avatar for sultiderler sultiderler dedi ki:

    Kitapların basımı hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Niye basmıyorlar ki şu an?

  4. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Turkuaz Medya ve Vampir kitapları?Bir düşün şu iki kavramın ne kadar uymadığını yani.

  5. Avatar for sultiderler sultiderler dedi ki:

    İkisini aynı cümle içinde görmek tuhaf oldu haklısınız :joy: Uygun değil ama madem hakları elinde basmaları gerekmez mi ya da vazgeçselerdi keşke.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Spider-Man: No Way Home Giriş Sahnesi

Spider-Man: No Way Home’un İlk 1 Dakikası Yayınlandı | İZLE

salvador dali yaratıcılık uyku tekniği - thomas edison

Salvador Dali ve Thomas Edison’ın “Yaratıcılık Sırrı” Çözüldü: Cevap Bir Uyku Tekniğinde Saklı