in

Ünver Alibey’in Ekolojik Bilimkurgu ve Fantazya Serisi Arda Giz, “Evrenin Tacirleri” ile Devam Ediyor

Ünver Alibey, ekolojik bilimkurgu ve fantazi türlerini bir araya getiren Arda Giz serisine “Evrenin Tacirleri” adlı 2. kitap ile devam ediyor.

Arda Giz - Evrenin Tacirleri / Ünver Alibey
- Reklam -
- Reklam -

Ünver Alibey imzalı Evrenin Tacirleri kitabı raflardaki yerini aldı. Arda Giz serisinin ikinci romanı, Paris Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Kıbrıs doğumlu yazar, editör ve çevirmen Ünver Alibey, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce Eğitim Bölümü’nde tamamladı. Eserleri Türkiye’de ve yabancı ülkelerde yayımlandı. Bilimkurgu, fantazi ve çocuk edebiyatı türlerinde çalışmalara imza attı. Antolojiler düzenledi.

Alibey’in editörlüğünü üstlendiği Kıyamet Alametleri – Apokaliptik Bilimkurgu Öyküleri kitabı, 7 farklı ülkeden 8 yazarın metinlerini bir araya getirdi. Eser önce İtalyanca, ardından da Türkçe olarak yayımlandı. Kitabın diğer dillerdeki edisyonları da okurlarla buluşmayı bekliyor.

- Reklam -

Yazarın kaleme aldığı son serisi olan Arda Giz ise ekoloji ile bilimkurgu ve fantazyanın buluştuğu weird eco-novel türünde. Serinin ilk romanı Geleceğin Efendileri, Ocak 2021’de öncelikli olarak İtalya’da yayımlandı. İkinci kitap Evrenin Tacirleri ile birlikte Türkçe raflarında da yerini almaya başlayan Arda Giz’in maceraları gelecek dönemde Hollanda ve Belçika’da da devam edecek.

Evrenin Tacirleri, Berlin’de geçen tuhaf ve ölümcül bir kovalamacayla açılıyor. Eser, Ağaç Doktoru olarak tanınan Botanikçi Dr. Leonid Politkovski’nin yarım bıraktığı ürpertici deneyin sonuçlarını konu alıyor.

Arda Giz – Evrenin Tacirleri / Ünver Alibey – Arka Kapak Tanıtımı

Arda Giz - Evrenin Tacirleri / Ünver Alibey

Uyarı: Bu kitapta kimse göründüğü gibi değil!

Botanikçi Dr. Leonid Politkovski önemli bir deneyin ortasında kaçıp gider. O kadar korkunç şeyler öğrenmiştir ki kimsenin ona inanmayacağını düşünür ve sırra kadem basar. Arda ile Takaşi Berlin’de sevgili arkadaşları Semih’i ziyaret eder. Ancak Arda’nın bazı endişeleri vardır. Geceleri gizlice evden sıvışan Semih’in bazı yasadışı işlere karıştığını düşünür. Uzak bir gezegenden gelen bir suikastçi de olaya karışınca, Berlin’de tuhaf ve ölümcül bir kovalamaca başlar. Doktor Leonid ve Arda Giz bu büyük belalardan nasıl kurtulacak? O pek güvendikleri gizli ajan İşgüzar nerede? Peki insanlığı Evrenin Tacirleri’nden kim kurtaracak?

Bu heyecanlı serüven ölümcül bir karşılaşmayla sonlanırken pek çok sır da açığa çıkar.

Evrenin Tacirleri Kitabından Tadımlık Bir Bölüm

- Reklam -

… Camekandaki baş bir şeyler yapmalı ve bu çocuğu ikna etmeliydi. Fazla vakti yoktu. Diğeri her an geri gelebilirdi.

Televizyonda gördüğü güzel kızları düşündü. Sabahtan akşama yapacak başka şey olmadığından televizyon seyrediyordu. Ve daha çok da Türk yapımı pembe dizileri… Bu sayede çok kısa sürede inanılmayacak kadar akıcı bir Türkçe konuşmaya başlamıştı.

O kızlar gibi gülümsemeyi deneyebilirdi. Evet… Gülümserse çocuk ona daha çok güvenirdi. Dizilerde hep böyle oluyordu. Hem gülümsemek dedikleri şey ne kadar zor olabilirdi ki…

Ve… gülümsedi.

Dişsiz ağzını bir kulaktan diğerine kadar açarken başının üst yarısı geriye yattı. Ve bir süre sonra da bu yarı kendi ağırlığını kaldıramayarak koptu ve arkaya düştü. Bunu gören Takaşi çığlığı basmakla kalmadı, aynı zamanda cebinden çıkardığı patlayıcıları da yere attı…

Toplamda 200 sayfadan oluşan eserin kapak tasarımı, ilk kitapta olduğu gibi Alessio Gherardini imzasını taşıyor.

Arda Giz serisi ve Ünver Alibey’in kitapları hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jack Ryan 3. sezon fragmanı

Amazon’un John Krasinski’li Dizisi “Jack Ryan”ın 3. Sezonundan İlk Fragman

elon musk twitter satın alma

Elon Musk: “Twitter’ı Daha Fazla Para Kazanmak için Değil, İnsanlığa Yardım Etmek için Satın Aldım”