in

Ödüllü Fantazi Yazarı Kij Johnson “Arı Nehrinin Ağzında” Kitabı ile Türkçede

Hugo, Nebula ve World Fantasy gibi ödülleri kazanmış çağdaş fantazi edebiyatının önemli yazarlarından Kij Johnson “Arı Nehrinin Ağzında” ile Türkçede.

Arı Nehrinin Ağzında - Kij Johnson
- Reklam -
- Reklam -

Kij Johnson imzalı Arı Nehrinin Ağzında kitabı raflardaki yerini aldı. Eser, dilimize İthaki Yayınları tarafından kazandırıldı.

1960 yılında Iowa’da doğan Amerikalı fantazi yazarı ve akademisyen Kij Johnson ilk defa Türkçeye kazandırıldı. Johnson, fantazi ve bilimkurgunun önemli ödüllerinden birçoğunu kazanmış bir yazar.

The Man Who Bridged the Mist ile Hugo ve Nebula; üç farklı eseriyleyse World Fantasy Awards kazanan yazar öykü türündeki Arı Nehrinin Ağzında’yı ilk olarak 2012’de yayımladı. Orijinal adı At the Mouth of the River of Bees: Stories olan kitap yine birçok ödülden adaylık almayı bildi.

- Reklam -

The University of Kansas’ta edebiyat profesörü olarak görev alan yazar kısa hikâyelerinin yanı sıra, novella ve uzun kurgular da kaleme alıyor. Johnson, çoğunlukla Heian dönemi Japon mitlerinin modern uyarlamalarıyla tanınıyor. Arı Nehrinin Ağzında ise Kij Johnson’ın fantazi öykülerini bir araya getiriyor.

Arı Nehrinin Ağzında – Kij Johnson | Arka Kapak Tanıtımı

Arı Nehrinin Ağzında - Kij Johnson

“Herkes er ya da geç evine dönmek ister.”

Bir küvete girip ortadan kaybolan maymunlar, insanlara âşık olan tilkiler, konuşma yetisi kazanan köpekler, yolculuğa çıkan bir kedi, içinde devasa canavarların yaşadığı, sisten oluşan bir nehre köprü çekmekle görevlendirilen bir mimar…

Kij Johnson’ın birçok ödüle layık görülen bilimkurgu ve fantazi öykülerinde, insanların hem başka insanlarla hem de hayvanlarla tuhaf ve alışılmadık biçimde kurdukları ilişkiler irdeleniyor. Gerçekliğe fantastik bir dokunuşla temas eden bu öykülerde gördüğümüz gibi, aslında büyülü dünyalar sadece bir adım uzağımızda…

- Reklam -

Arı Nehrinin Ağzında Hakkında Ne Dediler?

“Bu derlemenin çeşitliliği muazzam ve heyecan verici. Her öykü ayrı ayrı muhteşem.” – Ursula K. Le Guin

“Bu kitap bir dönüm noktası. Buradaki öyküler öyle akıl dolu, insani ve tuhaf bir şekilde kusursuz ki kendimi alamıyorum.” – Lev Grossman

“Kij Johnson bizi geçmişe, geleceğe, hayali ve egzotik dünyalara götürüyor… Her öyküde daha önce asla düşlemediğimiz ama artık hiç unutmayacağımız şeylerle karşılaşıyoruz.” – Karen Joy Fowler

Toplamda 368 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Melisa Pancar üstleniyor. Kitap, Aralık 2021 tarihinden itibaren raflardaki yerini almaya başladı.

Yazar Kij Johnson ve öykülerini bir araya getiren Arı Nehrinin Ağzında kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Kitabı edinemedim ama çok merak ediyorum. İthaki geçen sene oldukça iyi işler yaptı. Bazı serilerini de hatırlayıp tamamına erdirse bu sene tadından yenmeyecek.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

peaky blinderse 6. sezon fragmanı

Peaky Blinders 6. Sezon Fragmanı Yayınlandı: BBC Draması Finale Hazır

Jungle Cruise 2

Jungle Cruise Yapımcısı Devam Filminin Geliştirme Aşamasında Olduğunu Duyurdu