in

Antik Yunan Mitlerindeki Unutulmuş Kadınları Yeniden Yorumlayan “Ariadne” Romanı Türkçede

Ariadne Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Jennifer Saint imzalı eser Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Ariadne - Jennifer Saint
- Reklam -
- Reklam -

Jennifer Saint imzalı Ariadne Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı. Antik Yunan’dan Theseus, Ariadne ve Minotor’un klasik hikâyesini yeniden kurgulayan roman, Yunan mitlerinin unutulmuş kadınlarına ses veriyor.

Jennifer Saint, hayatı boyunca Antik Yunan mitolojisine olan ilgisini sürdürmüş ve Londra’daki King’s College’da Klasik Çalışmalar Bölümü’nü tamamlamıştır. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra, on üç yıl boyunca İngilizce öğretmenliği yaparak edebiyat ve yaratıcı yazarlık tutkusunu öğrencileriyle paylaşmıştır.

Epsilon Yayınevi etiketiyle dilimize kazandırılan Ariadne, aynı zamanda Jennifer Saint’in ilk romanı olma özelliğini taşıyor. Yazar bu romanıyla Sunday Times’ın en çok satan yazarlarından biri oldu ve Waterstones Yılın Kitabı ödülüne aday gösterildi. Ayrıca 2021 Goodreads Ödülleri’nde En İyi Fantastik Kurgu kategorisinde finalistlerden biri oldu. İkinci romanı Elektra da antik Yunan mitolojisindeki efsanelerin kalbindeki kadınların seslerinden anlatılıyor.

- Reklam -

Ariadne – Jennifer Saint | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Ariadne - Jennifer Saint

“Mürekkep rengi gökyüzünde süzülüyorum. Baktığınız yerden ufak bir ışık zerresiyim ama aslında ateş kadar parlağım. Helios at arabasını ufukta aşağı çekerken ben hayata dönüyorum; tacımın ortasındaki ışıl ışıl mücevherim. Düşüncelerim şimdi yavaş ve ağır, sonsuzluğun kalbinde yuvarlanıp duruyor. Ama altımda bütün yaşamı görüyorum.”

Kral Minos’un kızı Giritli Prenses Ariadne, kardeşlerinden çok farklıdır. Dans pistinde şafağı selamlayarak, bakıcısının tanrılar ve kahramanlarla ilgili hikâyelerini dinleyerek büyümüştür. Kaderini tanrılara bırakmayıp kendi elleriyle yazmaya yemin eder.

Sarayın altındaki Labirent’ten kardeşi Minotor’un toynak sesleri yankılanır ve her yıl Atina’dan 14 genç Minotor’un açlığını doyurmak için Girit’e haraç olarak gönderilir. Atinalı Prens Theseus canavarı yok etmek için adaya geldiğinde, Ariadne onun yeşil gözlerinde bir tehdit değil, kaçmak için bir fırsat görür. Tanrıların iradesine karşı gelir, ailesiyle ülkesine ihanet eder ve aşkı için her şeyi riske atar. Ariadne, Theseus’un Minotor’u öldürmesine yardım eder ve bu andan itibaren hikâyesi başlar…

- Reklam -

Ariadne, Yunan mitlerinin unutulmuş kadınlarına ses veriyor ve öfkeli, huysuz tanrılar karşısında onların gücüne sesleniyor. Güzel yazılmış, sürükleyici ve olağanüstü bir ilk roman.

“Theseus, Ariadne ve Minotor’un klasik hikâyesini yeniden kurgulayarak harika bir şekilde kaleme aldığı bu ilk romanıyla Jennifer Saint, Madeline Miller ve Pat Barker gibi isimlere katılarak Antik Yunan mitlerini kadın bakış açısıyla büyüleyici bir şekilde yeniden anlatıyor.”
-Waterstones.com

Kitabın ilk 25 sayfasını içeren ve Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanan ÖN OKUMAsı için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Çevirisini Nilüfer Demirbaş’ın üstlendiği eserin editörlüğünü Nimet Kirşan, düzeltisini Zeynep Sarıfakıoğlu, kapak tasarımıını Sidem Zelal Edin ve son olarak sayfa tasarımıını ise Ceyda Çakıcı Baş üstleniyor. Toplamda 368 sayfadan oluşan roman, Mart 2023 itibarıyla kitapçılardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Jennifer Saint imzalı eserin konusu ve Antik Yunan mitolojisi hakkındaki düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına platformumuzu Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu Yok Edecek

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu Yok Etmek için 180 Milyon Dolarlık Bir Plan Hazırladı

Superman Legacy Yonetmeni James Gunn

James Gunn, DC’nin Yeni Dönemini Başlatacak “Superman: Legacy” Filmini Yönetecek