in

Nazlı Eray’dan Yeni Bilimkurgu Romanı: Arzu Sapağında İnecek Var

Fantastik edebiyatın ülkemizdeki önemli isimlerinden Nazlı Eray’ın bilimkurgu türündeki yeni romanı “Arzu Sapağında İnecek Var” raflardaki yerini aldı.

Arzu Sapağında İnecek Var - Nazlı Eray
- Reklam -

Fantastik edebiyatın kızıl perisi Nazlı Eray, yeni bir kitabıyla daha okurlarıyla buluşuyor. Biz kendisini daha çok fantazya türü eserlerle tanısak da yazar bu sefer bilimkurgu temalı bir öyküyle karşımıza çıkıyor. Arzu Sapağında İnecek Var isimli yeni romanında, bilimkurgunun zamanda ve mekânda yolculuk temalarını kullanıyor.

Arzu Sapağında İnecek Var kitabının tanıtım bülteni şu şekilde:

Fantastik Edebiyatın kraliçesi Nazlı Eray’dan kült, türünün uç örneği bir roman…

Arzu Sapağında İnecek Var“Günümüzde fantastiğin en su katılmamış örneği herhalde Nazlı Eray’ın Arzu Sapağında İnecek Var romanıdır. Yazarın, Fouché ile Eray’ı Kraliçe Antoinette ile Mehmet’i dans ettirmekteki amacı okuru şaşırtmak, güldürmek, sarsmaktır. Bir tür şok yaratmaktır onda. Eray’ın yöntemi fotomontaj tekniğini anımsatıyor insana. Olmayacak kişileri olmayacak yerlerde bir araya getirerek, buluşturarak, öpüştürerek okuru eğlendirme yöntemi.

- Reklam -

Nazlı Eray 2020 yılının New York’una götürüyor bizi. Burada etten yapılmış, gerçek insandan ayırt edilemeyecek robotlar vardır. Eray’ın arkadaş olduğu ve flört ettiği Alain Delon modeli güzel robot bunlardandır. Teknolojinin gelişmiş olduğu bu 2020 yılında televizyon ekranlarında istediğiniz kişinin bilincini, düşlerini seyredebilirsiniz.

Romanın son kısmında türlerle ilgili ilginç bir oyuna girişir yazar. Bilimkurgunun zamanda ve mekânda yolculuk temalarını kullanarak sürdürdüğü öyküsünün bitimine yakın, doğaüstü varlıkların ve olayların nitelendirdiği ayrı bir masal dünyası ekler öyküsüne.

- Reklam -

Eray sadece ayrı dünyaları ve ayrı çağlardan insanları bir araya getirmiyor, aynı zamanda çağımızın anlatı türlerinden bilimkurgu ile geçmiş yüzyılların anlatı türlerinden masalı, fantastik bir bağlamda bir arada yoğuruyor.”

Berna Moran
Everest Yayınları’ndan çıkan eser toplamda 208 sayfadan oluşuyor. Kitabın editörlüğünü Işık Önoğlu, grafikerliğiniyse Füsun Turcan Elmasoğlu üstleniyor.

Siz daha önce Nazlı Eray kitabı okumuş muydunuz? Favori kitaplarınız hangisi? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Milan Kundera, Yıllar Sonra Vatandaşlığını Geri Kazandı

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Daha önce Nazlı Eray okumadım ama bu romanla okumaya başlarım gibi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

joker

Joker Evreninde Geçecek 2 Farklı Film Projesi Ortaya Çıktı

Watchmen

Watchmen Dizisi Birinci Sezon Reytingleri Açıklandı