in

“Assassin’s Creed” Romanları 6. Kitapla Devam Ediyor

Oyun dünyasının sevilen serilerinden “Assassin’s Creed”in Oliver Bowden tarafından kaleme alınan romanlarında sıra altıncı kitap olan “Cehennem”e geldi.

assassins creed cehennem ust
- Reklam -
- Reklam -

Assassin’s Creed, özellikle oyun severlerin yakından tanıdığı ve Suikastçılar ve Tapınakçılar arasındaki tarihe sığmayan, binlerce yıllık bir çekişmeyi anlatan bir seri. Çeşitli platformlarda şimdilik 20 oyuna sahip olan seri teknik açılardan zaman zaman sert eleştirilere maruz kalsa da, kurduğu dünya ve sunduğu hikaye açısından hemen hemen her zaman tatmin edici olmuştur.

Tabii bu kadar tutan bir marka ve işlemeye son derece elverişli bir hikaye olunca da, serinin romanlaştırılması da kaçınılmazdı diyebiliriz. Rönesans tarihi alanında yaptığı çalışmalarla da bilinen İngiliz romancı Oliver Bowden tarafından kaleme alınan seri, kendi dilinde şimdiden 10 kitaba ulaştı ve bitecek gibi de durmuyor. 2009 yılından başlayan seri, 2014’ten beri Epsilon Yayınevi tarafından dilimize de kazandırılıyor.

Tüm dünyada geniş bir hayran kitlesine sahip oyunlardan ilham alınarak yazılan serinin Türkçe çevirilerindeyse sıra 6. kitap olan “Cehennem”e geldi. Yayınevi tarafından “Suikastçının İnancı” üst başlığıyla dilimize kazandırılan serinin altıncı kitabı için hazırlanan tanıtım metniyse şöyle:

- Reklam -

Assassin’s Creed 6: Cehennem | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

1862; Londra Sanayi Devrimi’nin dönemecinde ve dünyanın ilk yeraltı demiryolu hattının yapımı devam ediyor. Kazıda bir ceset bulunduğunda, bu Assasinler ve Tapınakçılar arasındaki asırlar süren savaşın en ölümcül bölümünün başlamasına sebep oluyor.

Karanlık sırları olan, iyi gizlenmiş bir Assasin ve Tapınakçıları ülkenin başkentinden silip atacak bir görev… Yakında Yoldaşlık bu Assasini, Jacob ve Evie Frye’ın akıl hocası Henry Green olarak tanıyacak. Ama şimdilik o Hayalet.

- Reklam -

Oliver Bowden (d. 1948), ünlü bir romancı ve Rönesans tarihçisidir. Halen Paris’te yaşamakta olan yazar, Assassin’s Creed bilgisayar oyunlarını romanlaştırmasının yanı sıra pek çok kurgu ve kurgu dışı eser kaleme almıştır.

Dilimize Şebnem Tansu tarafından kazandırılan eser 421 sayfadan oluşuyor. Oyunlarla hikâyeye doyamayanlar ve tarihî kurgu seven okurlar için keyifli bir tercih olabilecek seri için keyifli okumalar diliyoruz.

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Volo_girl Volo_girl dedi ki:

    İlk kitabını okuduktan sonra koşa koşa oynayabildiğim oyunlarını oynadım serinin (Unity ve sonrasını oynayamıyorum, hem PC yetersiz ve yeni nesil konsolumuz da yok.) . Küçüklüğümden beri ağabeyim oyunlarını oynuyordu, on yaş büyük kendisi benden, her defasında oynadığını görünce artık sinir olmuştum, emin ol ki beni bile kendine aşık etti. :smile:

  2. Avatar for Rosales Rosales dedi ki:

    Cidden okuyan var mı ? bu kitapları yahu. Ubisoft bu markayı inek gibi sağarken hikayenin kıçı ayrı başı ayrı bir noktaya gitmişken, gerçi sanırım var 6. kitabı dilimize çevrildiğine göre. ne diyelim efenim bekleyenlerine hayırlı olsun, okuyanların azmine de imrenmedim değil açıkcası.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

In the Tall Grass ust

Netflix, Stephen King ve Joe Hill’in Bir Öyküsünü Uyarlıyor

avatar gautier ust

Theophile Gautier’in Fantastik Romanı “Avatar” Raflarda