in

Assassin’s Creed: Son Nesil Ön Siparişte

Assassin’s Creed serisinin genç yetişkin türündeki yeni romanı, DEX Kitap aracılığıyla Türk okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.

assassins creed son nesil ust
- Reklam -
- Reklam -

Video oyunlarıyla haşır neşir olup da Assassin’s Creed’i duymayan yoktur. Sadece birkaç gün sonra gösterime girecek sinema filmi sayesinde bu seriden haberdar olanların, güzel bir yapımla karşılaştığımız takdirde de hayranlarının sayısı bayağı artacak gibi görünüyor.

Çok kaliteli bir altyapısı olmasına rağmen ne yazık ki altın yumurtlayan kaz muamelesi görüyor kendisi. Hâl böyle olunca da her gün yeni bir yan seriyle, kitaplarla ve ürünlerle karşılaşıyoruz. Bunların son halkası da genç okurlara yönelik Son Nesil serisi.

Epsilon’un bastığı Assassin’s Creed romanlarının aksine daha genç bir kesimi hedef alan Son Nesil, ülkemizde Tiktaktak Üçlüsü (The Clockwork Three) adlı kitabıyla tanınan Matthew J. Kirby tarafından kaleme alınıyor. Seriyle aynı ismi taşıyan ilk kitap Son Nesil’in arka kapak yazısı şu şekilde:

- Reklam -

assassins creed son nesilBabasının ölümünden sonra Owen’ın hayatı bir daha eskisi gibi olmadı. Onun işlemediği bir suçtan hüküm giymesi ve ailesinden uzakta, hapishane duvarları ardında yaşama veda edişi, Owen’ın katlanabileceğinden çok fazlaydı.

Owen’ın okulundaki bilgisayar sisteminden sorumlu Monroe, onun Animus’u kullanarak DNA’larına kazınmış genetik hafızayı çözmesine ve sonunda babasının ismini temize çıkarmasına yardım edebilirdi.

Animus’un imkânlarıyla çok eskilere uzanan genetik hafızasını keşfetmeye başlayan Owen’ın yolu, efsanevi Cennet Parçası’yla ve onu ele geçirmek için her şeyi yapabilecek iki gizli örgütle – Assassin Yoldaşlığı ve Tapınak Şövalyeleri – kesişiyor. Ortak bir genetik hafızaya sahip olduğunu keşfettiği arkadaşlarıyla yaptığı yolculuk 1863’e, New York’taki Askerlik ayaklanmaları’na kadar uzanıyor.

- Reklam -

Tüm dünyada oyun tutkunlarını etkisi altına alan “Assassin’s Creed”den esinlenen Son Nesil ile sayfalar arasında da nefes nefese bir maceraya hazır olun!

Gördüğünüz gibi dilimize daha önce de çevrilen kitaplarda olduğu gibi Assassin kelimesi Suikastçı olarak çevrilmeyip olduğu gibi bırakılmış.

Çevirisini Ege Sağın’ın üstlendiği Son Nesil ciltli ve ciltsiz olarak 21 Aralık’ta kitapçılardaki yerini alacak. Serinin devam kitabı olan Tomb of the Khan’ın da yurtdışında yine bu ay içerisinde yayımlanması planlanıyor.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

saga ust

Saga’nın Dördüncü Cildi Raflarda!

star wars guc uyaniyor

Star Wars Logosu Faşizmden Etkilenmiş