in

Ateş Gibi Buz Raflarda

Kül Gibi Kar Serisi’nin ikinci kitabı olan “Ateş Gibi Buz” raflardaki yerini aldı.

ates gibi buz ust
- Reklam -
- Reklam -

Son yıllarda ülkemizde fantastik anlatıya karşı ilginin arttığı bir gerçek. Bunun bir sonucu olarak başka dillerde yayımlanmış fantastik edebiyat eserleri de Türkçeye çevrilmeye devam ediyor. Sara Raasch‘ın bir üçleme olarak kaleme aldığı Kül Gibi Kar’ın ikinci kitabı olan Ateş Gibi Buz da geçtiğimiz günlerde raflara ulaştı. Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından biz okurlara ulaştırılan seri, işgal edilen bir krallığı ve milyonlarca kişi ölürken hayatta kalmayı başaran sekiz kişinin yurtlarını geri alma çabalarını konu alıyor.

Meira mülteci kamplarında hayatın zorluklarıyla savaşmaktadır. Bir zamanlar yaşadığı krallığa dair bir şey hatırlamamaktadır. Onun sevdiği delikanlı ise krallığın yeni hükümdarı olmasını sağlayabilecek kanı taşımaktadır.

Kitabın arka kapak yazısı şu satırlardan ibaret:

- Reklam -

ates gibi buzTekrar kurulan bir KRALLIK. Esrarengiz bir BÜYÜ. Dünyanın bir ucuna yapılan YOLCULUK. Meira Hem Kraliçe Hem de Bir Savaşçı Olabilecek  mi?

- Reklam -

“Hem olay örgüsü hem anlatımı olağanüstü. Hararetle tavsiye ediyoruz.”
-School Library Journal-

“Yeni bir toplum, etkileyici bir serüven ve bir aşk; hepsi büyük bir fantastik destanda birleşmiş.”
-Ala Booklist-

Ateş Gibi Buz’da politikanın ve mücadelenin eksik olmadığı bir macerada çöken bir krallığın yeniden yükselişine tanıklık ediliyor. Dünyayı ve insanları değiştiren bir yolculuğa çıkılıyor. Meira’nın savaşlarında ve kraliçelik konusunda başarılı olup olamayacağı soruları yanıt buluyor.

Kitabın çevirisinde Canan Vaner’in imzasını görüyoruz. Aşkı, büyülü dünyaları, fantastik diyarları sevenler için Ateş Gibi Buz güzel bir okuma serüveni vaat ediyor. Raflarda…

Mümin Can

Mümin Can 1989 yılında dünyaya geldi. Mitoloji, tarih, edebiyat üzerine okumayı, yazmayı ve sohbet etmeyi sever. Bunun yanında bir kimya mühendisi olarak bilim ve teknoloji dünyasını da takip etmeye çalışır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker ve Harley Quinn film

Joker ve Harley Quinn’e Özel Bir Film Geliyor

Hayalet Gemi

Hayalet Gemi Dergisi Arşivi Çevrimiçi Erişime Açıldı