in

Aylin Balboa Yeni Öykü Kitabı “Ateş Sönene Kadar” ile Geliyor

Aylin Balboa uzun bir aranın ardından yeni öykü kitabı ile okurla buluşuyor. “Ateş Sönene Kadar” raflardaki yerini alıyor.

Ateş Sönene Kadar Aylin Balboa
- Reklam -
- Reklam -

Aylin Balboa yeni öykü kitabı Ateş Sönene Kadar ile okurla buluşuyor. Eser, yazarın önceki kitabında olduğu gibi yine İletişim Yayınları etiketini taşıyor.

1980 İzmit doğumlu Balboa, ilk olarak 2014 yılında Belki Bir Gün Uçarız adlı öykü kitabı ile karşımıza çıkmıştı. Metinleri Kafa dergisinde yayımlanıyor.

Toplamda 9 öyküden oluşan Ateş Sönene Kadar’ın içinde şu eserler yer alıyor: Ateş Sönene Kadar, Kargalar, Yalnız, Nafile, Kemik, Yılan, Perihan, Havuz ve Gelecek Seni Bekliyor.

- Reklam -

7 yıllık uzun bir aranın ardından Aylin Balboa yeni bir kitap ile karşımıza çıkıyor.

Ateş Sönene Kadar – Aylin Balboa | Arka Kapak Tanıtımı

 Ateş Sönene Kadar Aylin Balboa

“Uzun bir bekleyişten başka bir şey olmayan hayatımın son bekleyişinin içindeyim bu sefer. Geleceği bekliyorum. O da beni bekliyor. Birazdan karşılaşacağız, hissediyorum. Bu kavgadan sağ çıkabilecek miyim bilmiyorum fakat bir önemi yok artık. Bundan sonra beklemek olmayacak, son bu. Cezamı önden çekmiş gibi hissediyorum. Ölsem bile rahat edeceğim, öldükten sonra beklemek de bitecek. Cennet cehennem meselesi filan ilgilendirmiyor beni, her ne olacaksa olsun artık hiçbir şeyi beklemem gerekmeyecek. Yanacaksam da yanacağım yani, gerçekten önemli değil benim için artık.”

Rüyalarında küçücük, rüyalarında kocaman bir havuzda boğulanlar. Gidip de dönmeyen, yeri doldurulamayanlar. Sadece acısını hafifletebilmek için çırpınanlar. Yollara koyulup yüreklerindeki ateşi söndürmek isteyenler. Kütle halindeki ölümler… Ve kargalar, kara suratları ve katran kanatlarıyla gerçekten çoktular.

- Reklam -

Ateş Sönene Kadar, bazen boğazda bir düğüm, bazen de manyakça bir kahkaha. Aylin Balboa’dan, o kendine özgü bıçkın ve muzip anlatımıyla, geçmişle hesaplaşıp geleceğe kafa tutan sarsıcı ve tesirli öyküler.

Toplamda 97 sayfadan oluşan ve ilk baskını Ocak 2021 tarihinde yapan öykü kitabı raflardaki yerini aldı. Kitabın editör koltuğunda Levent Cantek yer alıyor. Eserin yayıma hazırlığı Duygu Çayırcıoğlu’na, kapak tasarımı Suat Aysu’ya, düzeltisi Büşra Bakan’a ait.

Eserden tadımlık bir bölüm okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Peki siz daha önce Aylin Balboa öyküleri ile tanışma fırsatı bulmuş muydunuz? Yazar ve metinleri hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

SpaceX Starship SN9 patlama

SpaceX’in Starship SN9 Roketi İniş Sırasında Patladı | İZLE

the legend of zelda dizisi

The Legend of Zelda Dizisi Sızıntılar Nedeniyle İptal Edildi