in

Ateşten Atlamak: Fatma Nur Kaptanoğlu’nun İki Uzun Öyküden Oluşan Yeni Kitabı Raflarda

Fatma Nur Kaptanoğlu, iki uzun öyküden oluşan “Ateşten Atlamak” ile okurların karşısına çıktı. Kitap, Can Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Ateşten Atlamak - Fatma Nur Kaptanoğlu
- Reklam -
- Reklam -

Fatma Nur Kaptanoğlu, yeni kitabı Ateşten Atlamak ile okurlarının karşısına çıktı. Can Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan kitap, iki uzun öyküden oluşuyor.

2017 yılında çıkan Kaplumbağaların Ölümü ve 2019 yılında çıkan Homologlar Evi kitaplarıyla tanınan Fatma Nur Kaptanoğlu, daha önce Öykü Gazetesi ve Parende gibi dergilerde öyküleri ile yer alıyordu. 1993 Marmaris doğumlu yazar, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olmu ve daha sonrasında Kısa Film Yönetmenliği eğitimi almıştı.

Yazarlığın yanı sıra editörlük de yapan Kaptanoğlu, üçüncü öykü kitabı Ateşten Atlamak ile okurların karşısına çıktı.

- Reklam -

Ateşten Atlamak – Fatma Nur Kaptanoğlu | Arka Kapak Yazısı

Ateşten Atlamak - Fatma Nur Kaptanoğlu

Sıra üçüncü ve son atlayışımda. Derin bir nefes alıp ilk adımımı atıyorum ateşe doğru. Bu kez biraz daha yükseğe zıplıyorum, ateşin değip geçen sıcaklığı siyah pantolonumun bileklerimi açıkta bırakan kısalığından sızıyor vücuduma…

Ateşten Atlamak iki uzun öyküden oluşuyor. Bu iki öykü, küçük yerlere sığmayan hayatlar, elden kaçan, denetlenemez duygular, sıkışmışlık hissi, insanın korkularına karşın engel olamadığı kendini aşma dürtüsü hatta taşma hali gibi ortak temalara sahip. İkisinde de başkarakterler zorlu bir sınav vermek zorunda kalıyor; gerek yakın çevreleri ve toplum gerekse kendi kaygılarıyla gelen sınırlar karşısında tavır almaya itiliyorlar. Kitaba adını veren “Ateşten Atlamak” adlı öykünün anlatıcısı biricik sırrını artık içinde taşıyamazken, “Daha Uygun Bir Kader”in başkarakteri kendi yıkıcı duyguları ve ardından gelen pişmanlıkla yüzleşiyor.

Fatma Nur Kaptanoğlu, Ateşten Atlamak’ta bu hayatta hepimizin er ya da geç vermesi gereken sınavlara, geçmemiz gereken sınırlara ve geleceğe yol alırken ardımızda bıraktıklarımıza odaklanıyor.

- Reklam -

Fatma Nur Kaptanoğlu, yeni kitabını sosyal medya hesapları üzerinden şu cümlelerle tanımladı:

“Ateşten Atlamak, doğduğum coğrafyanın, sınırların, sınırları kimi zaman ustalıkla kimi zaman düşe kalka geçenlerin, cesaretin ve en önemlisi de kendini bulabilmenin öyküsü ve artık sizin. Herkesin atlaması gereken ateş bambaşka çünkü.”

Can Çağdaş dizisinden çıkan kitabın editörlüğünü Cem Alpan, düzeltisini Burçin Gönül, mizanpajını Atahan Sarılar ve kapak tasarımını ise Utku Lomlu ile Bilal Sarıteke üstleniyor. 96 sayfadan oluşan kitap Haziran 2021 itibarıyla raflardaki yerini almış durumda.

Peki ya sizler Kaptanoğlu’nun yeni kitabının tanıtım metnini nasıl buldunuz? Yazarın daha önceki kitaplarını okuma fırsatınız oldu mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Splinter Cell Anime Netflix

Netflix’e Gelecek Splinter Cell Anime Dizisinden İlk Görsel Paylaşıldı

balkaya emin alper yeni filmi

Emin Alper’in Yeni Filmi “Balkaya”da Çekimler Başlıyor