in

AFA Yayınları’nın Kurucusu Atıl Ant Yaşamını Yitirdi

Atıl Ant hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören AFA Yayınları’nın kurucusu Ant, Covid-19 nedeniyle aramızdan ayrıldı.

Atıl Ant
- Reklam -
- Reklam -

Atıl Ant yaşama veda etti. AFA Yayınları’nın kurucusu olan Ant, aynı zamanda 68 Kuşağı’nın sembolleri arasında da yer alıyordu.

Bir süredir kanser tedavisi gördüğü bilinen Atıl Ant, Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle yaşamını kaybetti. Yayın dünyasının emektar isimlerinden olan Ant, bir dönem Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

İmge Kitabevi’nin sosyal medya hesabında, Refik Tabakçı imzasıyla paylaşılan vefat haberinde şu ifadelere yer verildi:

- Reklam -

“Kurucusu ve sahibi olduğu AFA Yayınları’nda yayınladığı kitaplarla büyük hizmet veren eski Yayıncılar Birliği Başkanı Atıl Ant’ın kaybından büyük üzüntü duyduk. Ailesine, arkadaşlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Eski dostumuzu hep özleyeceğiz.”

Türkiye Yayıncılar Birliği ise Twitter’da şu açıklamayı yaptı:

“Afa Yayınları kurucusu, Türkiye Yayıncılar Birliği eski başkanlarından Atıl Ant’ın vefatını üzüntüyle öğrendik. Tüm sevenlerine, ailesine ve yayın dünyasına başsağlığı dileriz.”

- Reklam -

Atıl Ant, Afa Yayınları ile Birçok Değerli İsmin Kitabını Yayımlamıştı

Afa Yayınları yıllar önce Hermann Hesse, Margaret Atwood, Andrey Tarkovski, Liv Ullmann, Ingmar Bergman, Virginia Woolf, Akira Kurosawa, Günter Grass, John Fowles, Doris Lessing ve Alberto Manguel gibi isimlerin Türkçeye kazandırılmasında önemli rol oynamıştı. Yayınevi çeviri edebiyat dışında Duygu Asena, Mario Levi, Orhan Duru ve Kürşat Başar gibi edebiyatımızın önemli kalemlerini de okurlarla buluşturmuştu.

Atıl Ant ve AFA Yayınları hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Twitter

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Onder Onder dedi ki:

    Huzur içinde uyusun. Afa Yayınları ile tanışmam Hermann Hesse’nin kitapları sayesinde olmuştu. Özenle çevrilmiş ve dönemine göre oldukça kaliteli kitaplar basıyordu. Hem fiziki anlamda kaliteli hem de içerik olarak kaliteli. Margaret Atwood’un 'Damızlık Kızın Öyküsü’nü ilk basan yayıneviydi. Uzun yıllar Sahafların en gözde kitabı olmuştu çünkü piyasada tükenmişti. Ailesinin, yayın dünyasının ve biz okurların başı sağolsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Russian Doll 2. sezon fragmanı

Netflix Dizisi Russian Doll’un 2. Sezon Fragmanı Yayınlandı

Bavul - Sergey Dovlatov

Sergey Dovlatov’un Eleştirel Romanı “Bavul” Yeniden Türkçede