in

Atmaca: Hikmet Hükümenoğlu’nun Yeni Romanı Yayımlandı

Hikmet Hükümenoğlu yeni romanı Atmaca ile okurun karşısına çıkıyor. Yazarın son kitabı Can Yayınları etiketiyle raflara geliyor.

Atmaca - Hikmet Hükümenoğlu
- Reklam -
- Reklam -

Hikmet Hükümenoğlu yeni kitabı Atmaca ile raflarda. Yazarın son romanı Can Yayınları Çağdaş dizisi kapsamında okurun karşısına çıkıyor.

1971 yılında dünyaya gelen yazar, 1989’da Robert Kolej’den mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Fizik ve Koç Üniversitesi MBA bölümlerini tamamladıktan sonra kurumsal hayatta çalıştı. İlk romanı Kar Kuyusu 2005 senesinde yayımlandı. Onu 2007’de Küçük Yalanlar Kitabı takip etti. 2009’da 47 Numaralı Kamara, 2012’de 04:00, 2016’da ise Körburun yayımlandı. Bu kitap Attila İlhan Roman Ödülü’ne de layık görüldü. 2018’de Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri yayımlandı.

Roman ve öyküleriyle birlikte çeşitli dergilerde yazılar da kaleme alan Hükümenoğlu, Mimar Sinan Üniversitesi’nde öykü teknikleri üzerine de ders veriyor.

- Reklam -

Yazar yeni romanında hayal kırıklıklarını, kararsızlıkları, yarım kalan aşkları, çaresizlikleri ve sürekli bir bekleyişi konu alıyor.

Atmaca – Hikmet Hükümenoğlu | Arka Kapak Tanıtımı

Atmaca - Hikmet Hükümenoğlu
Saat ikiyi on dört geçiyordu. Daha fazla beklemenin anlamı yoktu artık. Ayağa kalkmak için sandalyemi ittiğimde çıkan gıcırtı sınıfta yankılandı. Sami Hoca tahtaya dönmüş bir şeyler yazıyordu, bir tek o duymadı. Huzursuzca kıpırdananlar, öksürenler oldu. Arkamdakilerin gözlerini ensemde hissettim. Midemde ufak çapta bir fırtına kopuyordu. Neden bilmiyorum ama ceketimin önünü ilikledim. Kapıya vardığımda Sami Hoca bana dönüp, “Evladım, gelirken yan sınıftan tebeşir de ister misin sana zahmet,” dedi. “Bu düdük kadar kalmış, parmağımdan kayıyor.”

Öfke, kısa süreli bir delilik halidir derler ama bazen çok da kısa sürmez, insanın ömrünü ele geçirir. Atmaca, gitgide artan öfkesiyle boğuşan Ömer’in lisede başlayıp kırklı yaşlarına, 90’lardan bugüne uzanan öyküsü. Hayal kırıklıkları, kararsızlıklar, yarım kalan aşklar, çaresizlik, öfke ve sürekli bekleyiş: Gerçek hayat ne zaman başlayacak?

- Reklam -

Toplamda 400 sayfadan oluşan kitabın editörlüğü Cem Alpan’a, düzeltisi Melis Oflas’a ait. Kapak tasarımını Utku Lomlu’nun üstlendiği eser Eylül 2020 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Can Çağdaş dizisinin diğer kitaplarına buradan göz atabilirsiniz.

Peki siz daha önce Hikmet Hükümenoğlu okuma fırsatı buldunuz mu? Yazarın yeni romanı Atmaca hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Dublörün Dilemması Dizi Oluyor: Murat Menteş Romanı Uluslararası Yapımla Ekranlara Geliyor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

J.K. Rowling Hayatı Açıklama

J.K. Rowling: “Hayatımı Mahvedince Harry Potter’ı Yazdım”

Saturn Uydusu Enceladus NASA

Satürn Uydusu Enceladus’ta Bulunan Taze Buz İzleri Yaşamın Habercisi Olabilir