in

Ödüllü Öykü Kitabı “Av” Yeni Baskısıyla Bir Kez Daha Raflarda

FABİSAD’ın düzenlediği 2018 GİO Ödülleri’nde En İyi Öykü Kitabı Ödülü’nü kazanan Yurdagül Şahin imzalı “AV”, yeni kapak tasarımı ve arka kapak yazısıyla bir kez daha raflarda.

Av - Yurdagül Şahin
- Reklam -
- Reklam -

Yurdagül Şahin’in yeni baskısıyla raflara gelen AV kitabındaki hikâyeleri günlük hayatımızın içinden yola çıkıp doğaüstünün tekinsiz dehlizlerine dalıyor. Bir toplantı salonunda, bir asansörde, bir üniversitede, gelecekte bir ülkede ya da en güzel anıların saklı olduğu bir evde başlıyor, sonra gerçeklik eğiliyor , bükülüyor, sınırsız dünyalara , kasvetli korkulu karanlıklara dönüşüyor. Görünenin altındaki görünmeyene, söylenenin ardındaki söylenmeyene , felsefi derinliklere evriliyor cümleler. Derin edebi anlamlara açılıyor sayfalar.

AV isimli kitabın tanıtım metni şu şekilde:

Av - Yurdagül Şahin“Hangi türde olursa olsun, edebi bir eser diliyle, kurgusuyla, karakterleriyle, tasvirleriyle, anlatım tarzıyla bir bütündür. Fantazya türünde bir eserin okurda iz bırakması için, bütün bunlara ek olarak gerektiğinde zengin bir hayal gücüyle gerektiğinde ikna edici bilimsel öngörülerle donatılması gerekir. Yurdagül Şahin’in öyküleri, hem edebiyatın kendine has tadını hem de hayal gücünün zenginliğini birlikte sunarak yerli fantazyaya renk katıyor.”
Barış Müstecaplıoğlu

FABİSAD-Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği’nin 2018 Gio En İyi Öykü Kitabı Ödülü’nü alan Av’daki hikâyeler teknolojinin ve tüketimin dönüştürdüğü günlük hayatlarımızdan yola çıkıp doğaüstünün tekinsiz dehlizlerine dalıyor. Bir toplantı salonunda, bir asansörde, bir üniversitede, gelecekte bir ülkede ya da mutsuz bir evde başlıyor, sonra gerçeklik eğilip bükülüyor, sınırsız dünyalara, gizemli karanlıklara dönüşüyor. Görünenin altındaki görünmeyene, söylenenin ardındaki söylenmeyene, felsefi derinliklere evriliyor cümleler; derin edebi anlamlara açılıyor sayfalar.

- Reklam -

Aylık Öykü Seçkisi’nden de tanıdığımı Yurdagül Şahin’in kaleme aldığı “AV”ın kapak tasarımı Melis Süer’e, editörlüğü de Senem Kale’ye ait.

- Reklam -

DEX’ten çıkan eseri kitapçılarda ve internet kitap satış sitelerinde bulabilirsiniz.


2018 GİO Ödülleri Sahiplerini Buldu

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Behzat Ç. – 4. Sezon 8. Bölüm İncelemesi

Behzat Ç. – 4. Sezon 8. Bölüm İncelemesi: Karar Vakti

DiskDünya

DiskDünya Uyarlaması “The Watch”ın Kadrosu Netleşti