in

Avcının Son Gecesi: Dilruba Yıldız’ın Yeni Polisiye Romanı Raflada

Ödüllü yazar Dilruba Yıldız, yeni polisiye romanı Avcının Son Gecesi ile raflarda. Portakal Kitap’tan çıkan eser, adalet kavramını sorgulatan bir seri katil portresi çiziyor. | Ön Okuma

Avcının Son Gecesi - Dilruba Yıldız
- Reklam -
- Reklam -

Dilruba Yıldız yeni polisiye romanı Avcının Son Gecesi ile bir kez daha okurlarının karşısına çıktı.

Yıldız, daha önce de Aralık 2017’de yayımlanan ve yine polisiye türünde olan Karlı Küller kitabı ile raflardaki yerini almıştı. Ancak genç yazarın bir şeyler yazma deneyimi bu kitaptan çok öncesine dayanıyor. Editörlük de yapan isim, 2017 yılında Vefa Lisesi’nin düzenlediği liselerarası Reşat Nuri Güntekin öykü yarışmasında İstanbul birinciliğini kazandı. Ayrıca 2019 yılında Türkiye genelinde düzenlenen Sefer Ekşi Kültür ve Sanat Ödülleri hikâye yarışmasında da birinci oldu.

Ödüllü yazar şimdi de ikinci romanı ile raflardaki yerini aldı. Portakal Kitap etiketiyle yayımlanan eserde; Avcı adlı bir seri katil üzerinden adalet kavramı sorgulanıyor ve okura gerilim dolu bir intikam oyunu sunuyor.

- Reklam -

Avcının Son Gecesi – Dilruba Yıldız | Arka Kapak Yazısı

Bir seri katili anlamak mümkün müdür? Peki adalet beklediklerimizden mi ibarettir yoksa gördüklerimizden mi?

O bir ressam, bir şövalye, sanattan, incelikten, hikâyelerden anlayan bir romantik. Kibar, sevgi dolu ve kurbanlarının kalbini söken bir seri katil. Onun adı Avcı. Ona göre İstanbul bir tuval ve o tuvale adaletin resmini çizecek, hem de kalem kullanmadan.

Geçmiş travmalarıyla baş edemeyen Avcı, bir intikam oyunu başlatır. Gözü kara savcı Feryal, bu oyunun kalbi olacak ya da kendi yolunu çizecektir.

Romanda adalet kavramı sorgulanırken, avcı ile savcıyı birbirine bağlayan tesadüfler zincirinin halkası bir bir çözülüyor. Halkı ikiye bölen âşık düşmanların savaşı, bambaşka bir adalet arayışı sunuyor.

Ödüllü, genç yazar Dilruba Yıldız’dan gerilimi her sayfada tırmandıran, tartışmalar yaratacak sıkı bir polisiye.

Şiir, sırlar, cinayet, adalet ve aşk.

Avcının son gecesi gürültülü olacak.

- Reklam -

Avcının Son Gecesi - Dilruba Yıldız

Avcının Son Gecesi Romanından Dikkat Çekici Alıntılar

“Beni yadırgamayın. Hepimizin dolabında, hazzın esaretiyle kuşanılmış günah giysileri asılıdır. Herkes bir hataya müpteladır.”

“Hikâyeleri Tanrı verir, herkes kendi rolünü kendi seçer. Kimi kendi hikâyesinde başrol olur, kimiyse başkasınınkinde figüran… Başkalarının isteklerine esir olanlar, kendi hikâyelerini keşfetmekten mahrum kalırlar.”

“Özgürlük çevrendeki dört duvarın kalkması değil, zihnindeki dört duvarın kalkmasıdır.”

“Bu söylediğini unutma. Hatırlaman gereken bir zaman gelir. O zaman geldiğinde, önüne bir İstanbul haritası al ve noktaları birleştir. Ben ölsem dahi asla ölmeyecek bir resim göreceksin.”

Kitabın giriş sayfalarını içeren ÖN OKUMAsı için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Toplamda 336 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Çiğdem Sönmez, kapak tasarımını ise Umut Durmuşoğlu üstleniyor. Avcının Son Gecesi, Nisan 2021 itibarıyla raflardaki ve internet kitap satış sitelerindeki yerini aldı.

Peki ya sizler Dilruba Yıldız’ın daha önce yayınlanan kitabını okumuş muydunuz? Avcının Son Gecesi’nin konusu ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hanya Yanagihara To Paradise

Değersiz Bir Hayat’ın Yazarı Hanya Yanagihara’dan Yeni Roman: “To Paradise”

Helen McCrory

Harry Potter ve Peaky Blinders’ın Yıldızı Helen McCrory 52 Yaşında Hayatını Kaybetti