in ,

Avengers Filmleri, Shakespeare Dünyasına Uyarlanıyor

Avengers filmleri William Shakespeare’in meşhur oyunlarına uyarlanıyor. Ian Doescher, süper kahramanları şiirsel bir dünyaya taşıyacak.

Avengers Filmleri - Shakespeare
- Reklam -
- Reklam -

Sanatlar dalları arasındaki çizgi giderek silik bir hal alıyor. Avengers filmleri William Shakespeare’in meşhur oyunlarının parodilerine uyarlanmaya hazırlanıyor.

Amerikalı yazar Ian Doescher’ın süper kahramanları şiirsel bir üslupla konuşturduğu yeni bir Shakespeare parodisi Marvel hayranlarını bekliyor.

Marvel Stüdyoları ve Quirk Books Yayıncılık Avengers filmlerine bir Shakespeare parodisi yapacaklarını duyurdu. The Avengers, Age of Ultron, Infinity War ve Avengers: Endgame “William Shakespeare’in Yenilmezleri” uyarlamasıyla okuyucuya sunulacak. Marvel hayranları favori karakterlerini dramatik monologların ve nükteli anlatımların içinde bulabilir.

- Reklam -

Bu çalışma, yazar Ian Doescher’ın Shakespeare’i konuk ettiği ilk eser değil. Kendisi daha önce William Shakespeare’i Star Wars üçlemesi ve Pop Shakespeare (Much Ado About Mean Girls ve Get Thee… Back to the Future) ile başka dünyalara da klasik edebiyatı dahil etmişti.

Avengers Filmleri, William Shakespeare Oyunlarında Kendilerine Yer Buluyor

Kitabın yayıncısı, otantik ve ölçülü şiirsel anlatımın yanı sıra yeni uyarlamada bazı sürpriz yumurtaların (easter egg) da yer alacağını açıkladı. Bununla birlikte Avengers hikâyeleri her ne kadar bambaşka bir formatta değerlendirilecek olsa da anlatının “özü” korunmaya çalışılacak.

“Tüm zamanların en destansı sinema serisi, tüm zamanların en büyük oyun yazarı tarafından yazılmış olsaydı, nasıl olurdu? Artık bu sorunun yanıtını merak etmenize gerek yok!”

avengers filmleri yeni

- Reklam -

Doescher’ın bahsi geçen parodilerinin yanında, Quirk Books yayıncılığın bu alanda çalıştığı bir diğer eser ise Jane Austen’ın ünlü romanı Aşk ve Gurur. Victoria dönemi İngiltere’sinde zombilerin kol gezdiği bir distopyanın anlatıldığı Aşk ve Gurur ve Zombiler kitabının alaylı bir mizaha yer vermesi, günümüz okuyucuları için orijinal romana ilgi uyandıracak bir ortam sunmuştu. Bu kitabın Türkçe tercümesi ve film uyarlamasının da mevcut olduğunu hatırlatalım.

Tam adı William Shakespeare’s Avengers: The Complete Works olarak duyurulan eser 28 Eylül 2021 tarihinde raflardaki yerini alacak. Quirk Books, meraklı okuyucular için sitesinden ön sipariş imkânı sağlıyor. Bu çalışmayı Türkçede okuma fırsatı bulup bulmayacağımız ise şimdilik belirsiz.

Russo Kardeşler imzası ile 2019 yılında vizyona giren Avengers: Endgame filmi 2,798 milyar dolarlık gişe hasılatı ile tüm zamanların en çok hasılat kazandıran filmi olmuştu. Endgame bu unvanı geçen günlerde Çin’de yeniden vizyona giren Avatar filmine kaptırmış olsa da kendisi hâlâ Marvel’ın en değerli markaları arasında başı çekiyor.

Peki siz Avengers filmleri için hazırlanacak Shakespeare esintili bu kitap hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gökdelen

Gökdelen: J.G. Ballard ve Tahsin Yücel’den Günümüzü Anlatan Gelecek Tasvirleri

Rick and Morty 5. Sezon Fragmanı - Yayın Tarihi

Rick and Morty 5. Sezon Fragmanı ve Yayın Tarihi Geldi