in

Marvel Oyun Evreni’nin Öncülü Niteliğindeki “Avengers: Yok Oluş Anahtarı” Türkçede

Greg Keyes imzalı “Avengers: Yok Oluş Anahtarı” raflardaki yerini alıyor. Eser, Epsilon Yayınevi etiketini taşıyor. | Ön Okuma

Avengers: Yok Oluş Anahtarı -  Greg Keyes
- Reklam -
- Reklam -

Avengers: Yok Oluş Anahtarı Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı. Greg Keyes imzalı kitap, okuru Yenilmezler’i antik çağlara götürüyor.

Marvel çizgi romanları her ne kadar dünya çapında Disney çatısı altındaki Marvel Studios tarafından yapılan filmlerle tanınsa da, hatırı sayılır bit kilte de oyunları ile biliyor. Crystal Dynamics ve Eidos Montréal tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan oyun, 2020’de ilk çıktığında büyük bir ses getirmişti. İşte, özellikle bilimkurgu ve fantastik türlerde yazan ve özellikle bu tarz çizgi romanların roman uyarlamasını kaleme alan Greg Keyes tarafından yazılan Avengers: Yok Oluş Anahtarı, okuru oyunun dünyasına davet ediyor.

Roman esas olarak doğrudan A-Day olaylarına dayanıyor ve yol boyunca yepyeni bir hikâye anlatıyor. A-Day, Taskmaster ve askerlerinin saldırısı nedeniyle San Francisco şehrinin neredeyse tamamının ve ayrıca Terrigen Kristali ile üretilen Chimera’nın yok oluşunu ifade ediyor. Keyes’in hikâyesi oyunun ana senaryosunda bile bulunmayan ve evreni genişleten pek çok ayrıntıyı ortaya çıkarıyor.

- Reklam -

Orijinal adı Marvel’s Avengers Prequel (The Extinction Key) olan ve ilk defa Eylül 2020’de yayımlanan kitabın arka kapak tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Avengers: Yok Oluş Anahtarı –  Greg Keyes | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Avengers: Yok Oluş Anahtarı -  Greg Keyes

Dünya’nın en güçlü kahramanları Kaptan Amerika, Demir Adam, Thor, Kara Dul ve Yeşil Dev ne zaman dünyayı tehdit eden evrensel bir tehlike peyda olsa, onlarla savaşmak için bir araya gelirler. Onlar Yenilmezler’dir. Fakat bazı tehlikeler, bazı tehditler çağların da ötesine uzanır.

Yüzyıllar öncesinden gizemli bir Anahtar vardır. Bu öyle bir Anahtar’dır ki akılalmaz ve son derece gizli enerjileri aktarabilir. Düşman Zodyak bu enerjileri kullanmak isteyince, onlarla mücadele etmek için daha önce eşi benzeri görülmemiş bir grup kahraman antik çağlarının Yenilmezler’i olarak bir araya gelir ve büyük bir savaş çıkar. Gezegen korkunç hasarlar almış, Anahtar ise kaybolmuştur.

Zodyak üyeleri saklanıp gölgelerin arasından dünyada olup bitenleri etkilemeye devam ederken, bir yandan da geri dönüşlerine öncülük edecek yıldızların denkleşmesini beklerler.

- Reklam -

21. yüzyılda, 12 burcun özelliklerini taşıyan tuhaf varlıklar ortaya çıkınca, Yenilmezler tekrar bir araya gelir. Ama bu modern kahramanlardan oluşan ekip kendi aralarında güçlerini bölünce, düşman gitgide daha çok güçlenir. Ve mecburen… Yeniden Yok Oluş Anahtarı’nın peşine düşerler…

Çünkü Yenilmezler onu bulamazsa dünyamızın sonu gelmiş demektir.

Kitabın ilk sayfalarını içeren ve Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanan tadımlık ön okuması için buraya tıklayabilirsiniz.

Kübra Tekneci’nin çevirisini üstlendiği kitabın editörlüğünü Selnur Güneş, düzeltisini Zeynep Sarıfakıoğlu, kapak tasarımını Sidem Zelal Edin ve son olarak sayfa tasarımını ise Çağla Yön yapıyor. 296 sayfadan oluşan eser, Mart 2023 itibarıyla kitapçılardaki ve dijital kitap satış sitelerindeki yerini almaya başladı.

Avengers’ın Yok Oluş Anahtarı macerasını nasıl buldunuz? Sizce filmlerin verdiği heyecanı sağlayacak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

House of the Dragon 2. Sezon Bölüm Sayısı Belli Oldu

House of the Dragon’ın 2. Sezonu Hakkındaki Yeni Detaylar Olası 3. Sezona İşaret Ediyor

Star Trek: Strange New Worlds 2. Sezon Yayın Tarihi Belli Oldu

Star Trek: Strange New Worlds’ün 2. Sezon Yayın Tarihi Ortaya Çıktı