in

İsmail Güzelsoy, Efsanelerle Müziği “Avucumda Rüzgâr Var” Romanında Bir Araya Getiriyor

İsmail Güzelsoy büyülü gerçekçi unsurlar taşıyan yeni romanı “Avucumda Rüzgâr Var” ile yeniden okurla buluşuyor.

Avucumda Rüzgâr Var - İsmail Güzelsoy
- Reklam -
- Reklam -

İsmail Güzelsoy yeni romanı Avucumda Rüzgâr Var ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Doğan Kitap etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

1963 yılında Iğdır’da doğan İsmail Güzelsoy, üniversite eğitiminin bir kısmını İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, kalanını ise İsveç’te tamamladı. Öykü, makale ve röportajları çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı. Gezi rehberliği yaptı. Öykülerini bir araya getirdiği Seni Seziyorum 2000’de yayımlandı. İki ciltlik İstanbul’un Gezi Rehberi’nin yanı sıra pek çok roman ve öykü kaleme aldı.

Yazar son olarak 2020 yılında Kıpırdamıyoruz adlı romanını yazmış ve Kayıp Rıhtım’a verdiği söyleşide, “Edebiyat bu dünyanın zulmünden, kargaşasından bir anlığına sıyrılmak, yaşamanın lezzetli yanlarıyla baş başa kalma lüksü verir bize.” ifadesini kullanmıştı.

- Reklam -

İsmail Güzelsoy yeni kitabında okuru udun, udilerin ve lutiyelerin gizemli dünyasına davet ediyor. Müzikle, tarihle, efsaneler ve masallarla iç içe geçen eser büyülü gerçekçilik unsurları da taşıyor.

Avucumda Rüzgâr Var – İsmail Güzelsoy | Arka Kapak Tanıtımı

Avucumda Rüzgâr Var - İsmail Güzelsoy

“Tanrı müziği yarattı ve sustu.”

- Reklam -

Yüzlerce yıl boyunca Platon’un gizemli bir bestesi olduğuna inanıldı ve bazı müzisyenlerin o kayıp eseri bildiği söylentileri kulaktan kulağa yayıldı. Bu eseri bulmaya, onun labirent gibi yapılanmış melodisiyle dinleyenleri büyülemeye çalışan insanların dünyasında geçen Avucumda Rüzgâr Var, bir yandan da müziğin zaten büyü olduğuna ikna etmeye çalışıyor okurunu. Tahir’in müziği keşfediş yolculuğu, neredeyse egzotik bir haz alarak okunabilecek, tek başına bir macera öyküsü olarak romanın omurgasını oluşturuyor. Bir melodram olarak başlayıp büyülü gerçekçilik ile sürüp bir macera romanı olarak sona eren ve bir saz eseri gibi biçimlendirilmiş bu romanda türler arasında yapılan gezinti aynı zamanda melodik bir seyir izliyor.

Avucumda Rüzgâr Var nağmenin ve insanın ruhuna yolculuk vaat ediyor.

Toplamda 416 sayfadan oluşan romanın editörlüğü Aslı Güneş ve Vahit Tane ikilisine ait. Kitabın kapak tasarımı da yazar İsmail Güzelsoy imzasını taşıyor. Roman, Nisan 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

İsmail Güzelsoy eserleri ve yazarın son kitabı Avucumda Rüzgâr Var hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

firestarter film müzikleri john carpenter

John Carpenter, Stephen King Uyarlaması “Firestarter”ın Müziklerini Besteledi

Ülkü Tamer Eserleri Tıpkıbasım

İkinci Yeni’nin Usta Şairi Ülkü Tamer’in Kitapları Tıpkıbasım Özel Edisyonlarla Yeniden Yayımlanıyor