in

Ödüllü Fantastik Masal “Ay Işığını İçen Kız” Yakında Bizlerle!

Newbery Madalyası’na layık görülen, Locus Ödülü adayı “Ay Işığını İçen Kız” çok yakında bizlerle.

ay isigini icen kiz ust
- Reklam -
- Reklam -

Dünya Fantazi Ödüllü yazar Kelly Barnhill‘in ödüllü fantastik masalı “Ay Işığını İçen Kız” (The Girl Who Drank The Moon), son zamanlarda kaliteli çalışmalarıyla dikkatleri çeken hep kitap tarafından dilimize kazandırılıyor!

Kitabımız Xan adındaki bir orman cadısından korkan ve kasabalarına musallat olmasını engellemek adına her yıl bir bebeği sunağa bırakarak ona kurban eden kasabalıların hikâyesini konu alıyor. Bilmedikleri şey cadının aslında iyi yürekli bir canlı olduğudur. Kurban edilen bebeklerin kaderlerine terk edildiğini düşünmekte ve onları ormanın öteki tarafındaki kasabaya götürmektedir aslında.

Xan bir gün yanlışlıkla bebeklerden birini yıldız ışığı yerine ay ışığıyla besler ve ufak kızın büyü gücü kazanmasına neden olur. Akabinde de bebeği kendisi yetiştirmeye karar verir ve ona Luna adını takar. Güçlerini de büyüyünceye kadar ortaya çıkmayacak şekilde içine hapseder.

- Reklam -

Derken, Xan bir gün uzaklardayken on üç yaşına basan Luna’nın güçleri yavaş yavaş açığa çıkmaya başlar. Ama onları nasıl kontrol edeceğini bilmez. Aksi gibi kasabasını “kötü cadıdan” kurtarmayı kafasına koyan gözü pek bir delikanlı da ormanda bir maceraya atılır. Vee olaylar gelişir…

2016’da The Unlicensed Magician (Lisanssız Büyücü) Locus Ödülleri’ne de aday olmaadlı hikâyesiyle World Fantasy Award‘a layık görülen yazar Kelly Barnhill, Ay Işığını İçen Kız‘la da Newbery Madalyası‘nı kazanmıştı. Kitap aynı zamanda bu yılki başarısı gösterdi.

Kitabın arka kapak yazısı şu şekilde:

- Reklam -

ay isigini icen kiz Uzun yıllardır kötü bir cadının korkusu ve sebep olduğu kederle yaşayan bir şehirde her yıl “kurban günü”nde o yıl doğan en küçük bebek cadıya kurban olarak sunulur. Şehrin yöneticileri kurban edilecek çocuğun ailesine durumu bildirir ve kendilerini hazırlamasını ister. Kurban günü geldiğinde büyük bir törenle çocuk evinden alınır ve ormandaki sunağa bırakılır, çocuğun akıbetini kimse bilmez. Aslında kötü cadı yoktur, cadı Xan, halkın bu çocukları istemediği için ormana terk ettiğini düşünüp onları kurtarıyordur.

Bir sene annesi kızını vermek istemez ama zorla bebeğini elinden alınır. Xan tam vaktinde yetişip bebeği kurtarır ancak bebeği yıldızlardan değil de aydan damıttığı sütle besler ve büyü bebeğin içine girer. Xan bunun üzerine bebeği kendi büyütmeye karar verir çünkü eğitimsiz bir büyücü hem kendi hem de çevresi için tehlikeli olacaktır.

“Elinizden bırakamayacaksınız… Ay Işığını İçen Kız, çocuk klasikleri Peter Pan ve Oz Büyücüsü kadar heyecan verici ve katmanlı.”
-New York Times-

Özge Çağlar Aksoy tarafından dilimize çevirilen kitap şu an ön siparişte, raflardaki yerini alma tarihiyse 18 Mayıs. Biz büyük bir merakla bekliyoruz doğrusu! Masalsı fantastik eserleri seviyorsanız siz de bu ismi bir kenara not edin deriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

alien covenant ust

Alien: Covenant – Eski Dost Yeniden Bizlerle

fables 9 ust

Masallar’ın 9. Cildi Yakında Geliyor!