in

Ayfer Tunç’un Adı Erenköy Kız Lisesi’nin Kütüphanesine Verildi

Ayfer Tunç adı Erenköy Kız Lisesi kütüphanesine verildi. İstanbul’un köklü okulu, “Okulumuzda İz Bırakanlar” projesi kapsamında başarılı yazarı onurlandırdı.

Ayfer Tunç Erenköy Kız Lisesi Kütüphanesi
- Reklam -
- Reklam -

Ayfer Tunç adı Erenköy Kız Lisesi kütüphanesine verildi. Çağdaş Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından Tunç’un ismi, mezunu olduğu okulda düzenlenen “Okulumuzda İz Bırakanlar” projesi kapsamında ölümsüzleştirildi.

İstanbul’un köklü okullarından Erenköy Kız Lisesi, yeni kütüphanesine mezunlarından yazar Ayfer Tunç’un adını verdi. Erenköy Kız Liseliler Derneği ve lise yönetiminin ortaklaşa üstlendiği projenin açılışı 6 Aralık Pazartesi günü düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Yunus Nadi Öykü Armağanı sahibi 57 yaşındaki yazar, açılış gününde Erenköy Kız Liseliler Derneği üyeleri, okul yönetimi ve yazar dostları ile beraber törene katıldı.

- Reklam -

“Okulumuzda İz Bırakanlar” projesinde mesleki yaşamlarında önemli izler bırakmış Erenköy Kız Lisesi Mezunu kadınları ve onları yetiştiren öğretmenleri tanıtmayı hedefliyor.

Ayfer Tunç Kütüphanesi: Erenköy Kız Lisesi’nde Öğrencileri Bekliyor

Türkiye’nin en köklü kız okullarından birisi olan Erenköy Kız Lisesi, 1911 yılında İnas Numune Mektebi ismiyle kuruldu. Sonrasında kadınların yüksek düzeyde eğitim alması amacıyla 1916 yılında “Sultani” olarak lise eğitimine geçiş yaptı.

Okul mezunlarının 1945 yılında kurduğu Erenköy Kız Liseliler Derneği, lisenin deprem güvenli amacıyla tekrar yapılandırılan modern kampüsünde lise yönetimiyle beraber ortak bir projeye imza attı. “Okulumuzda İz Bırakanlar” çalışmasının açılışı Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 87. yıldönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü’nüne denk geldi.

Ayfer Tunç Erenköy Kız Lisesi Kütüphanesi

Projeyi hayata geçiren Erenköy Kız Liseliler Derneği dönem başkanı Zeynep Sözmen, şöyle konuştu:

- Reklam -

“Projeyi hayal ettiğimizde çok heyecanlandık. Tüm konuklar şu an okul yıllarına geri döndüler. Geçmişimizi yaşatıyoruz. Bu teknolojik binada bir yanımız hüzünlü. Çünkü eski binalarımız yok. Ama bir yanımız da gururlu. Okulumuz tarihine yakışır teknolojisi yüksek bir kampüse sahip oldu. Sevgili gençler çok şanslısınız. 110 yıllık bir okulun kültürüne sahipsiniz. Aynı zamanda teknoloji ile birlikte okuyacaksınız. Büyük hayaller kuracağınıza dair bizlere söz vermenizi istiyoruz. Sizler büyük hayaller kurmuş ve mücadeleler vermiş kadınların kız kardeşlerisiniz.”

Ayfer Tunç: “Yazar Olmamın En Büyük Nedenlerinden Birisi Erenköy Kız Lisesi”

Ayfer Tunç da törende yaptığı konferansta, okulu yazar olmasının en büyük nedenlerinden birisi olarak andı. Tunç şunları ifade etti:

“Bir öğretmen çocuğu olarak burada olmaktan büyük gurur duyuyorum. Benim okuduğum yıllardan bir iz yok. Garip hisler içerisindeyim. Ama sonra hatıralar insanın zihnine hücum ediyor. Erenköy Kız Lisesi’nde okumayı çok istedim. Adapazarı’nda oturuyorduk. Annem tüm şartları zorladı, beni yatılı verdi. Hayatımın en büyük tecrübelerini edindim. Yazar olmamın en büyük nedenlerinden biri de Erenköy Kız Lisesi’dir. Çünkü çeşitli hikayeleri ben burada gördüm.”

Son olarak okurların karşısına 2020 yılında Osman adlı romanı ile çıkan Tunç; öykü, roman ve senaryo türünde eserler veriyor.

Siz bu kararı nasıl buldunuz? Ayfer Tunç edebiyatı hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Bianet, Gazete Kadıköy

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Halo dizisi fragman paramount plus

Halo Dizisinden Beklenen İlk Bakış Fragmanı Yayınlandı

vampir efsaneleri deney fare kan

Vampir Efsaneleri Doğruymuş: Fareler Üzerinde Yapılan Deney Kan Aktarımının ‘Gençleştirici’ Etkisini Ortaya Koydu