in ,

“Ah Güzel İstanbul”un Senaristi Ayşe Şasa’nın Kitapları Yeni Yayıncısını Buldu

Ayşe Şasa kitapları, Ketebe Yayınları çatısı altında yayımlanıyor. Şasa, senaryolarının yanı sıra kurgu dışı eserleriyle de tanınıyor.

Ayşe Şasa Kitapları
- Reklam -

Ayşe Şasa kitapları yeni yayıncısına kavuştu. Yazar ve senarist Şasa’nın eserleri, Ketebe Yayınları tarafından yayımlanacak.

Ülkü Tamer, Cengiz Aytmatov, Cahit Zarifoğlu, Yücel Balku ve Kemal Tahir ile külliyatını genişleten Ketebe Yayınları; şimdi de senarist ve yazar Ayşe Şasa’nın kitaplarını okurla buluşturmaya başladı.

Ömer Kavur’un Ah Güzel İstanbul’unu, Erdoğan Tokatlı’nın Son Kuşlar’ını, Atıf Yılmaz’ın Köroğlu ve Battal Gazi Destanı’nı kaleme alan senarist Şasa’nın eserleri yeni edisyonlarla raflardaki yerini almaya başladı.

- Reklam -

Ketebe Yayınları, “Ayşe Şasa Kitaplığı” başlığı altında toparlayacağı eserlerde ilk olarak Yeşilçam Günlüğü ve Bir Ruh Macerası kitaplarını okurlarla buluşturdu. Yayınevi, Şasa’nın günlüklerini bir araya getirecek Defterler adlı kitabıyla yazarın çalışmalarını yayıma hazırlamaya devam edecek.

Ayşe Şasa Kitapları Ketebe Yayınları’nda

1941 senesinde İstanbul’da dünyaya gelen Ayşe Şasa, Arnavutköy Amerikan Kız Koleji ve Robert Koleji’nin İdari Bilimler Bölümü’nde eğitim gördü. 1960’lı yıllardan itibaren Türk sinemasında senaryolarıyla adından söz ettirmeye başlayan yazar, Murat’ın Türküsü, Ah Güzel İstanbul, Utanç ve Gramafon Avrat gibi birçok klasik yapımda senarist olarak görev aldı.

Ayşe Şasa Kitapları - Yeşilçam Günlüğü

1993 senesinde sinema deneyimlerini Yeşilçam Günlüğü kitabında topladı. 2003 senesinde ise Delilik Ülkesinden Notlar adlı çalışmasını yayımladı. Şebek Romanı ve Bir Ruh Macerası gibi kitaplar kaleme aldı.

- Reklam -

Ömer Tuğrul İnançer’in nehir söyleşi kitabı Vakte Karşı Sözler, Şasa’nın soruları ve İnançer’in cevaplarıyla şekillendi. 2014 yılında yaşamını yitiren yazar; senaryoları ve kitapları ile adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

Ayşe Şasa Kitapları - Bir Ruh Macerası

Yeşilçam Günlüğü toplamda 240 sayfadan, Bir Ruh Macerası ise 192 sayfadan oluşuyor. Yazarın eserlerinin yeni baskıları Abdurrahman Badeci editörlüğünde hazırlanıyor.

Ayşe Şasa’nın senaryoları ve kitapları hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aydın Ilgaz Hayatını Kaybetti: Rıfaz Ilgaz'ın Oğluna Veda

Rıfat Ilgaz’ın Oğlu ve Çınar Yayınları’nın Kurucusu Yazar Aydın Ilgaz Yaşamını Yitirdi

Knox Goes Away Michael Keaton ve Al Pacino

Michael Keaton Yönetmenliğindeki Yeni Kara Gerilim Filmi “Knox Goes Away”in Başrolünde Al Pacino Yer Alacak