in

Furkan Pişgin, İlk Öykü Kitabı “Babam Bir Ormanmış” ile Raflarda

Furkan Pişgin, ilk öykü kitabı Babam Bir Ormanmış ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, Kutu Yayınları imzası ile yayımlanıyor.

Babam Bir Ormanmış - Furkan Pişgin
- Reklam -

Furkan Pişgin, öykü kitabı Babam Bir Ormanmış ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Kutu Yayınları imzası ile raflara çıkıyor.

Balkan edebiyatından yayımladığı nitelikli eserlerle adına sık sık rastladığımız Kutu Yayınları, bu defa rotayı yerli öyküye kırıyor.

1996, İzmir doğumlu Furkan Pişgin’in öykü ve denemeleri Öykü Gazetesi, Kitapçı Dergisi, Lacivert Öykü ve Şiir Dergisi, Sancı Kültür Sanat Dergisi, Post Öykü Dergisi ve Türk Dili Dergisi gibi mecralarda yayımlandı. Kısık Sesle Konuşulacak Şeyler adını taşıyan öyküsü ise PEN İş birliğiyle gerçekleştirilen ilkyaz.world sitesinde yer buldu. Pişgin, çeşitli derlemelere öykü ve makaleleri ile katıldı. Babam Bir Ormanmış, yazarın ilk kitabı.

- Reklam -

Babam Bir Ormanmış – Furkan Pişgin | Arka Kapak Tanıtımı

Babam Bir Ormanmış - Furkan Pişgin

“Dünya, gitgide uzaklaştığım ve gereksiz görünen eski, işe yaramaz bir eşya gibiydi âdeta. Bir sandalye, tozlanmış ve üflesen o toza bulanacağın bir sandalye, evet tam olarak bu!”

“İnsan ne zaman evindedir? Kendini şöyle bir toparlıyor, etrafına bakıyor, kucağındaki kekiği okşuyor. Yüreği nerede genişliyorsa, o zaman evindedir.”

- Reklam -

Furkan Pişgin; bireyin ait olma ve tutunma ihtiyacını, dönmek üzerine kurduğu öykü evreninde bir kez daha sorguluyor. Bazen bir ailede kaçıp gitmeye dair bir hastalık, bazen ülkesinden ayrılmış bir sürgünün hasreti, bazense hayatından sonsuza dek çıkan sevgilisini; dönmesini bekleyen bir bellek üzerinden anlatıyor. Kimi zaman baba, kimi zaman bir sevgili, kimi zaman vatan, kimi zaman ihanet – aşk ikileminde gezinen bir dost. Herkes başladığı yere mi döner, yoksa zaten hiç gitmemiş midir? Hayatın tam da en ucundayken, yüreğin nereden genişlediğine ve nerede tutunabileceğine dair bir arayış.

Babam Bir Ormanmış, öykü dünyamızda uzun bir yolculuğun ilk adımları; ayağını yere sağlam basan ve okurunu sarmalayan bir kitap.

Toplamda 88 sayfadan oluşan eser, 22 Haziran 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı. Kitabın editörlüğü Ali Oktay Özbayrak’a, kapak tasarımı Yunus Emre Aytaç’a, son okuması Buse Arslan’a, dizgisi ise Deniz Tugay’a ait.

Babam Bir Ormanmış kitabı hakkındaki yorum ve eleştirilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eternals: Thanos Rises

Eternals: Thanos Rises Çılgın Titan’ın Geçmişini Anlatacak

Salma Hayek The Matrix trinity rolü

Salma Hayek, Matrix’teki Trinity Rolünü “Tembellik” Nedeniyle Kaçırdığını Söyledi