in

Babil Kitaplığı’nın 9 ve 10’uncu Kitapları Raflarda

Babil Kitaplığı’nın 9 ve 10. kitapları raflardaki yerini aldı. Bu sefer karşımızda Rudyard Kipling’den Dilek Evi ve Jack London’dan Midas’ın Müritleri var.

0000000704871 1 1024x600 e1470264137986
- Reklam -
- Reklam -

Jorge Luis Borges‘ın birbirinden değerli kitapları seçerek bir araya getirdiği ve geçtiğimiz şubat ayında Kırmızı Kedi Yayınevi  tarafından tekrar basılacağı müjdesini aldığımız, toplam 30 kitaptan oluşan Babil Kitaplığı hız kesmeden Türk okurların kütüphanelerindeki hacmini arttırmaya hızla devam ediyor. Şimdiden 9. ve 10. kitaplara kavuşuyor olmak ise serini tamamının çevrilip yayımlanmasını bunca zamandır bekleyen her okur için oldukça sevindirici bir haber.

Serinin 9. kitabı Rudyard Kipling‘in Dilek Evi. Çevirmenliğinde İrem Kutluk‘un imzası bulunan kitabı şu sözlerle tanıtıyor Arjantinli usta yazar:

- Reklam -

Babil Kitaplığı 9
“Kipling her zaman yalnız bir adamdı. Başşairlik payesine erişmek istemedi, çünkü böyle bir onur kazanmanın hükümeti eleştirme özgürlüğüne engel olacağından korktu. Şöhret Kipling’i pek az ilgilendiriyor, belki de hiç ilgilendirmiyordu. Ölüme yaklaştığında, hüzün içinde, bugün bağımlı yazar diye adlandırdığımız sınıfa dahil olmanın boşluğunu kavradı. İnsanoğluyla bir hesaplaşmaya girmeyi amaçlayan ama tartışılmasıyla bugün bir çocuk kitabı yazarı haline dönüşen Swift’i anımsadı. Tanrıların, insanların öyküler kurgulamasına izin verdiğini ama bundan bir ders çıkarmasına izin vermediğini yazdı. İmgelem gücü, ince ustalığı, seslerin inceliklerini sezebilme yeteneği, sözcükleri ekonomik bir biçimde kullanışı ve dürüstlüğü aynı derecede takdire değer özellikleridir.”
Seriye eklenen 10. kitabın yazarı ise Amerikan Edebiyatı’nın özgür ruhlu kalemşörü Jack London. Midas’ın Müritleri çevirisini Fahri Öz’ün üstlendiği bir öykü kitabı. Bakalım Borges bu kitap için neler kaleme almış:

- Reklam -

Babil Kitaplığı 10
“Bu kitap için yazarın yeteneğini ve yapıtlarındaki çeşitliliği kanıtlayan beş öykü seçtik. Okuyucu, ‘Mapuhi’nin Evi’nin ancak sonlarına doğru gerçek kahramanın kim olduğunu fark eder. ‘Hayatın Kanunu’ herkes tarafından doğallıkla ve saflıkla kabul edilen acımasız bir kaderi ortaya koyar. ‘Yüz Karası’ işkence tehdidine maruz kalmış bir adamın korkunç bir oyun sonucunda kurtuluşunu anlatır. ‘Midas’ın Müritleri’ anarşistlerden oluşan bir örgütün acımasız işleyişinin ayrıntılarını verir. ‘Gölge ve Parıltı’, görünmez olabilme gibi yazın sanatının eski motiflerinden birine yenilik ve zenginlik kazandırır. Jack London tensel ve tinsel yaşamı son damlasına kadar tüketerek 40 yaşında öldü. Bu yaşamlardan hiçbiri ona tam anlamıyla doygunluk sağlamadı ve ölümde hiç’in karanlık görkemini aradı.”
Ufkumuzu genişleten kitapları bir araya getiren Babil Kitaplığı’nın bir sonraki kitabını sabırsızlıkla bekliyoruz!

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Life is Strange ust

Life is Strange: Hayat Gerçekten de Çok Tuhaf

carpisma sel ust

Ballard’ın “Çarpışma”sı Yeniden Basıldı!