Maya Kitap, mitoloji dizisine ikinci kitabıyla devam ediyor. İngiliz arkeolog Leonard William King imzalı “Babil Mitolojisi – Mezopotamya Efsaneleri ve İnanışları” kitabı raflardaki yerini aldı.
Maya Kitap dikkat çeken eserlerle okurların karşısına çıkmayı sürdürüyor. Yayınevi, daha önce Mark Daniels’ın Bir Nefeste Dünya Mitolojisi kitabıyla gündeme gelmişti. Şimdiyse dünya mitolojisinin ardından rotayı Babil’e kırıyor.
Assurbilimci ve arkeolog olan Leonard William King, 1869 – 1919 yılları arasında yaşamış bir isim. Orijinal adı Babylonian Religion And Mythology olan eseriyse ilk defa 1899 yılında yayımlandı. Kitap, tam 120 yıl sonra ise Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Babil Mitolojisi; Babil, Asur ve Sümer mitolojilerine ilgi duyan okurların dikkate alması gereken bir kaynak.
Babil Mitolojisi Mezopotamya Efsaneleri ve İnanışları | Arka Kapak
Mitolojiler tamamen hayal ürünü müydü, yoksa başka dünyaların hikâyeleri miydi? Birçok farklı kültürün ve coğrafyanın mitolojisini tek tek ele alacak dizimizin ikinci kitabı, kadim bir coğrafya olan Mezopotamya’nın mitolojisi.
Medeniyet, bundan sekiz bin yıl önce, Fırat ve Dicle nehirlerinin arasındaki verimli topraklarda doğdu. Çevredeki dağlardan ve çöllerden gelen insanların burada kurduğu Babil, antikçağın en önemli ve görkemli şehirlerindendir. Mezopotamya’da gerçekleştirilen kazılar sonucunda elde edilmiş yazıtlara dayanan bu araştırma, Babil, Asur ve Sümer mitolojisiyle ilgili temel gerçekleri ortaya çıkarıyor. Bu kitap sizi tanrılarla şeytanların, kahramanlarla kralların büyülü dünyasına davet ediyor.
Michael Moorcock’un Modern Zamanlar 2.0 kitabının da çevirmeni olan İnönü Korkmaz tarafından Türkçeleştirilen eserin kapak tasarımı Gülay Tunç’a ait.
176 sayfadan oluşan Babil Mitolojisi kitabı; mitoloji, tarih ve arkeoloji meraklısı okurların ilgisini bekliyor. Eser Aralık 2019 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.
Yazar Leonard William King’in aynı zamanda A History of Sumer and Akkad, Enuma Elish: The Seven Tablets of the History of Creation, The Code of Hammurabi ve Assyrian Language: Easy Lessons in the Cuneiform Inscriptions gibi çalışmaları bulunuyor.
Peki siz Babil mitolojisine ilgi duyuyor musunuz? Yayınlanan bu kitabı okuma listenize ekleyecek misiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle buluşturmayı unutmayın.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!