in

Barbar Conan’ın Öyküleri Tekrar Bizlerle!

Robert E. Howard’ın Conan hikâyelerinden derlenen kitap Gece Kitaplığı aracılığıyla bizlerle.

conan gece kitapligi ust
- Reklam -
- Reklam -

Kimmeryalı Barbar Conan bir zamanlar dünyayı titretmiş bir karakter. Günümüzde ise ne yazık ki ülkemizde ilgisini yitiriyor. Buna rağmen bazı yayınevleri bu ilgiyi canlandırmakta ısrarlı. Gece Kitaplığı cesur bir adımla bizleri bir Conan kitabı ile buluşturuyor!

Conan’ın tarihi de en az kendisi kadar garip. Karakterin yaratıcısı Robert Ervin Howard 1936’daki trajik intiharına kadar Conan’ın üstünde dört yıl çalışabilmiştir. Bu kısa süre karakter için yetmiş olsa gerek, zira kahramanın yolculuğunu daha sonra başka ustalar üstlenerek günümüze kadar getirdi. 1970’lerde Stan Lee ve Roy Thomas’ın karakteri çizgi romanlar buluşturmasıyla da ününü tüm dünyaya yaydı diyebiliriz.

Buyurun, Crom adına tanıtım bültenine şöyle bir bakalım:
conan gece kitapligi kapakHiçbir yerinde güvenli bir sığınak bulunmayan, her köşesinden tehlike püsküren, ancak güçlü olanın ayakta kalabileceği bir devir… Acımasız savaşçılar, hain büyücüler, komplocu siyasetçiler, kadim devirlerden kalma veya meçhul boşluklardan canavarlar kol geziyor… Karanlık barbarlığın çıplak gayya kuyularından, medeni ülkelerin en görkemli tahtına uzanan yolu çok az kişi aşabilir.

- Reklam -

Cimmerialı Conan’ın bu yolda, medeniyetin safsataları ve tuzaklarından bihaber, içten içe parlayan buz mavisi gözlerinden taşan doğal, keskin zekâsı, güçlü kolu ve ağır, düz kılıcından başka müttefiki yoktur.

Buna gerek de yoktur Crom Adına!
Gece Kitaplığı, Robert E. Howard’ın Conan hikâyelerinden oluşan bu 421 sayfalık kitabı bizlere Hüseyin Aksakal çevirisiyle sunuyor. Kitap çıkmış bulunmakta.

Dilerseniz Robert E. Howard’ın tarihte yazdığı ilk Conan hikâyesi olan ve zamanında sizler için çevirdiğimizi Kılıçtaki Anka‘ya buradan ulaşabilirsiniz.

- Reklam -

İyi okumalar!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

32 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Heisenberg81 Heisenberg81 dedi ki:

    Okumak için sabırsızlanıyorum.:face_with_monocle:

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Listeye eklendi. Ne zamandır Conan ile ilgili kitap okumayı istiyordum. Çizgi roman ve filmleriyle büyümüş bir nesile hikayeleri aynı tadı verecek mi merak ediyorum.

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    Ek bilgi vereyim. Kitabın çevirmeni Hüseyin Aksakal daha önce bu öykülerden bazılarını Çizgi Diyarı forumlarında da paylaşmış. Orada belirttiğine göre toplam üç cilt olacakmış. İkinci cilt de hazırmış ve ocak ayı gibi bizlerle olması planlanıyormuş. Kitaplarda ek öykü ve metinler de varmış.

  4. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Çizgi romanmı bu acaba?

  5. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Hayır. Öykü kitabı. :blush:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

27 cevap daha var.

The Last of Us 2 İnceleme

Sevgi Üzerine Kurulu Nefretin Hikâyesi: The Last of Us

Aile Sırrı - Gencoy Sümer

Gencoy Sümer’den Yeni Bir Polisiye: “Aile Sırrı”