in

Annalee Newitz’in Zamanda Yolculuk Temalı “Başka Bir Takvimin Geleceği” Romanı Türkçede

Annalee Newitz imzalı “Başka Bir Takvimin Geleceği” Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Bilimkurgu türündeki eser, Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

Başka Bir Takvimin Geleceği - Annalee Newitz
- Reklam -
- Reklam -

Başka Bir Takvimin Geleceği Türkçe raflarındaki yerini aldı. Annalee Newitz imzalı roman, okuru zamanda yolculuk temalı bir maceranın içine çekiyor.

1969 Amerika, Kaliforniya doğumlu Annalee Newitz, gazeteci, editör ve yazar kimlikleriyle tanınıyor. Popular Science ve Wired platformlar için yazılar kaleme alan isim, hem kurgusal hem de kurgu dışı eserlerin sahibi. 1999’dan 2008’e kadar Techsploitation adlı haftalık köşe yazıları kaleme alan isim, 2000’den 2004’e kadar da San Francisco Bay Guardian’ın kültür editörü olarak görev yaptı. 2004 yılında  Electronic Frontier Foundation’da politika analisti oldu. Charlie Jane Anders ile birlikte, 2002 ve 2007 yılları arasında çıkan Other dergisini hazırladı.

Kendisi ayrıca 2008’den 2015’e kadar Gawker’a ait medya girişimi io9’ın ve ardından Gawker’ın tasarım ve teknoloji blogu Gizmodo’nun baş editörüydü. Newitz, 2019’dan bu yana The New York Times’a yazılarıyla katkıda bulunuyor.

- Reklam -

Otonom adlı kitabıyla Nebula, Locus, Lambda, ve John W. Campbell gibi önemli ödüllere aday gösterilen yazarın, orijinal adı The Future of Another Timeline olan ve kendi dilinde ilk olarak Eylül 2019’da yayımlanan Başka Bir Takvimin Geleceği adlı romanı, zamanda yolculuk, cinayet ve sevdiklerimizi korumak için gideceğimiz mesafeler hakkında bir hikâye anlatıyor.

Kitabın tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Başka Bir Takvimin Geleceği – Annalee Newitz | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Başka Bir Takvimin Geleceği - Annalee Newitz

“Ben bir anarşistim ama bu bomba taşıdığım anlamına gelmez. Kapitalistlerin ve siyasetçilerin çok daha tehlikeli olduğunu bildiği bir şey taşıyorum:
Onların hükmünden kurtulup özgür kalma hayalini!”

Bir yanda kadınlara üzerine basılıp çiğnenmesi gereken bir böcek gibi bakan Ahlak Savaşçısı Comstockçılar, bir yanda ise özgür bir gelecek yaratmanın telaşıyla yanıp tutuşan Harriet’ın Kerimeleri.

İstenmeyen gebeliklerin sonlandırılmasının belli bir grubun tekelinde olduğu ve kadınların yalnızca annelik yapmak için yaratıldığı görüşünün hüküm sürdüğü bir dünya inşa edildi. Kerimelerinse tek bir derdi var: Cinsiyet gözetmeksizin her bireyin bedeni ve geleceği hakkında yalnızca kendisinin söz sahibi olabilmesi.

- Reklam -

Belli bölgelerdeki kayalıklarda bulunan Zaman Makineleri aracılığıyla yalnızca seyyahların zamanda yolculuk yapabildiği bir dünya düşleyin. Bir seyyah, Ahlak Savaşçısı bir Comstockçı da olabilir Harriet’ın Kerimeleri’nden biri de.

Ve zamanda tashih yapabiliyorlar.

Başka Bir Takvimin Geleceği, bizi 2022’den çekip çıkarıyor. Kendimizi 1992’de, Alta California’da bir punk rock konserinde de bulabiliyoruz, üstümüze türlü deniz canlılarının yapıştığı Ordovisyen Devri’nde de,1800’lü yıllarda, Osmanlı işgalindeki Raqmu’da da…

Tarihin tozlu sayfaları karıştırılıyor ve seyyahlar tarihi yeniden yazma mücadelesine girişiyor.
 
“Bir daha hiçbir genç kız, yaşadığı bedensel durumu, değiştiremeyeceği bir kadere dönüştürerek kanunlar tarafından çaresizliğe sürüklenmeyecek!”

Toplamda 384 sayfadan oluşan ve Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanan Başka Bir Takvimin Geleceği, Kerem Sevinçli çevirisiyle Ocak 2023 sonu itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış sitelerindeki yerini almaya başlamış durumda.

Kitabın konusunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boys 5. Sezon Onayı Almayı Başardı

Prime Video’nun Ses Getiren Dizisi “The Boys” 5. Sezon ile Geri Dönecek

Ant-Man 3 İncelemeleri

Marvel’ın 5. Aşaması Başlıyor: “Ant-Man and the Wasp: Quantumania” Filminden İlk Yorumlar