in

Anıl Alacaoğlu’ndan Dehşetli, Absürt ve Gerçeküstü Öyküler: Başka Yasalar

Anıl Alacaoğlu ilk öykü kitabı Başka Yasalar ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, Dorlion Yayınevi tarafından yayımlanıyor.

Başka Yasalar - Anıl Alacaoğlu
- Reklam -
- Reklam -

Anıl Alacaoğlu ilk öykü kitabı ile okurun karşısına çıkıyor. Başka Yasalar adını taşıyan eser, Dorlion Yayınevi tarafından yayımlanıyor.

Daha önce Minima Yayıncılık’tan yayımlanan Üçüncü Sınıf Kadın adlı eseriyle karşımıza çıkan Anıl Alacaoğlu, yazar kimliğinin yanı sıra çevirmen sıfatına da sahip. 1989 yılında Akhisar’da dünyaya gelen Alacaoğlu, Ege Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı mezunu.

İlk kitabı Üçüncü Sınıf Kadın muzır neşriyat bulunarak kısıtlamalara tabi tutulan Anıl Alacaoğlu’nu, Sibylle Berg, Michael Ende, Stefan Zweig, Frank Schatzing, Sebastian Fitzek, Gustav Meyrink, E.T.A. Hoffmann, Elfriede Jelinek, Jan Neruda, Joseph Roth, Bodo Kirchhoff ve Klaus Mann gibi yazarların çevirilerinden de hatırlıyoruz.

- Reklam -

Toplamda 8 öyküden oluşan Başka Yasalar kitabında Organ, Karaltı, Ağrı, Hakan’ın Arzusu, Amatör Tiyatro Topluluğu, Kötülük, Sakız Ağacı ve Uşağın Emri hikâyeleri yer alıyor.

Başka Yasalar – Anıl Alacaoğlu | Arka Kapak Tanıtımı

Başka Yasalar - Anıl Alacaoğlu

Anıl Alacaoğlu, “Başka Yasalar”da sekiz öyküye yer veriyor.

- Reklam -

Alacaoğlu öykülerinde olaylar, mekânlar ve karakterler arasında organik bir bağ kurarak sert gerçekliklerin ifadesini gerçeküstü olanda bulduğu ilham verici öyküler anlatıyor. Alacaoğlu insanı ve onun trajikomik yazgısını çok güzel noktalardan yakalayıp sonuna kadar anlamayı, anlatmayı başarıyor. Bazı öyküleri dehşet ve heyecanla okunurken bazılarındaki absürtlük insanı gülümsetiyor. Onun öykülerinde yazar değil karakterler konuşuyor, bu bakımdan da karakterleri vasıtasıyla bize kendi öykümüzün üzerinde güç sahibi olmayı, öykümüzü anlatmayı ve itiraf etmeyi öğretiyor. Bunu da açık, yalın ve akıcı bir üslupla yapıyor. “Başka Yasalar” ne yaşadıkları çağa ne de mekâna ayak uydurabilen, dolayısıyla başka yasalara tabi olan basit insanların gerçek hikâyelerini absürdün ve gerçek dışının alanına girerek anlatıyor. “Başka Yasalar” gereksiz ayrıntıların tuzağına düşmemiş, dil ile biçimi kaynaştırmış bir çalışma olarak yazın dünyamız adına umut veriyor!

Keyifle okuyacağınızı ümit ederiz!

103 sayfalık öykü kitabı geçen haftalarda raflardaki yerini aldı. Eserin editörlüğü Dorlion Editör Atölyesi’ne ait. Kapak görseli ise James Ensor imzasını taşıyor.

Yazar ve Başka Yasalar kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kripto Sanat NFT Sanal Tablo

Kripto Sanatın Yükselişi: “Sanal Tablo” 69 Milyon Dolara Satıldı

The Witcher 2. Sezon Philippa Eilhart Cassie Clare

The Witcher Dizisinde Philippa Eilhart Karakterini Canlandıracak İsim Belli Oldu