in

Nermin Yıldırım’ın Öykü Kitabı “Bavula Sığmayan” Raflardaki Yerini Alıyor

Nermin Yıldırım’ın ilk öykü kitabı “Bavula Sığmayan” okurla buluşuyor. Eser, Hep Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Bavula Sığmayan - Nermin Yıldırım
- Reklam -
- Reklam -

Nermin Yıldırım imzalı öyküler Bavula Sığmayan adlı eserde bir araya geliyor. Hep Kitap tarafından yayımlanan eser, yazarın ilk öykü kitabı olma özelliğini de taşıyor.

1980 yılında Bursa’da dünyaya gelen Nermin Yıldırım, üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü’nde tamamladı. Gazete ve dergilerde muhabir, editör ve köşe yazarı; reklam ajansında metin yazarı olarak görev aldı. İlk romanı Unutma Beni Apartmanı 2011’de yayımlandı. Onu 2012’de Rüyalar Anlatılmaz, 2013’te Saklı Bahçeler Haritası, 2015’te Unutma Dersleri, 2017’de Dokunmadan, 2018’de Misafir ve 2020’de Ev takip etti.

Dünya Kitap Yılın Telif Kitabı Ödülü ve Duygu Asena – Kadının Hâlâ Adı Yok Roman Ödülü’ne layık görüldü. Eserleri İspanyolca, İngilizce, Çince, Sırpça, Bulgarca, Arapça, Lehçe, Azerice, Makedonca gibi dillere çevrildi. Kadınlar Arasında, Öyküden Çıktım Yola, Kar İzleri Örttü ve Güçoburlar adlı antolojilerde eserleriyle yer aldı. Manchester Letters, Tramline Project ve Books at Berlinale gibi uluslararası edebiyat etkinliklerine katıldı.

- Reklam -

Yazarın Bavula Sığmayan kitabı; Aile Yalanları, Dolunay Kaçıkları ve Kronos Aylakları başlıkları altında sıralanan toplam 25 öyküden oluşuyor.

Bavula Sığmayan – Nermin Yıldırım | Arka Kapak Tanıtımı

Bavula Sığmayan - Nermin Yıldırım

Başımı göğe kaldırıyorum, Şimal Yıldızı’nı arıyor gözlerim. O kayıp. Bense birilerinin giderken ardında bıraktığı çığlık gibi hayattayım.

- Reklam -

Romanlarıyla okuru renkli yolculuklara çıkaran Nermin Yıldırım, bu defa el ele tutuşan öykülerden oluşan büyüleyici bir dünya kuruyor. Çocukluk düşleri, gençlik hevesleri, ihtiyarlık özlemleri, gidenler, kalanlar, bekleyenler, arayanlar, en karanlık dehlizlerde bile bir umut ışığı bulanlar, düşmemek için birbirine tutunanlar, her şeye rağmen hayata inananlar, bu buruk ama görkemli şölende bir araya geliyor. Bavula Sığmayan görünenin ötesine geçip insana ve yaşadıklarımıza farklı perspektiflerden bakmamızı sağlayan geniş bir panorama sunuyor bizlere. Nermin Yıldırım’ın duyarlı bakışı, etkileyici diliyle dokuduğu derinlikli hikâyeler, yüreklere dokunurken, tekrar tekrar okuma isteği yaratacak, uzun süre hafızalardan çıkmayacak.

Toplamda 232 sayfadan oluşan eser, Aralık 2022 tarihinde raflardaki yerini aldı.

Nermin Yıldırım’ın öykü kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Steven Moffat Sherlock 5 Sezon

Sherlock’un Yaratıcısı Moffat’tan Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman’a: “Lütfen Geri Dönün”

Evil Dead Rise fragmanı

Korku Klasiği “Evil Dead” Serinin Yeni Filmi “Rise”tan İlk Fragman