in

Murat Gülsoy, Belirsiz Bir Ânın Kıyısında ile Gerçeküstünün Sınırlarında Dolaşıyor

Murat Gülsoy, yeni öykü kitabı Belirsiz Bir Ânın Kıyısında ile raflarda. Yazar, gerçeküstünün sınırlarında dolaşarak insan ruhunun karanlık sırlarını araştırıyor.

Belirsiz Bir Ânın Kıyısında - Murat Gülsoy 
- Reklam -
- Reklam -

Murat Gülsoy, yeni kitabı Belirsiz Bir Ânın Kıyısında ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi yine Can Yayınları etiketini taşıyor.

Öykü ve romanları ile tanıdığımız, çağdaş Türk edebiyatında adını sıkça duyduğumuz Murat Gülsoy, yeni öykü kitabı ile raflardaki yerini alıyor.

1992 – 2002 seneleri arasında Hayalet Gemi adlı edebiyat dergisini yayımlayan yazar, 2001 yılında Bu Kitabı Çalın ile Sait Faik Hikâye Armağanı’na layık görüldü. Onu 2004’te Bu Filmin Kötü Adamı Benim romanı ile Yunus Nadi Roman Ödülü takip etti. Baba Oğul ve Kutsal Roman 2013 Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü’ne, Gölgeler ve Hayaller Şehrinde ise 2014 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.

- Reklam -

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev alan Gülsoy, aynı zamanda yaratıcı yazarlık dersleri de veriyor.

Yazarın Belirsiz Bir Ânın Kıyısında adını taşıyan eseri toplamda 7 kısa öyküden oluşuyor: Sınav Sabahı, Trapped, Seçilmiş, Babanız Geldi, Unheimlich, Anestezi ve Geschwind Sendromu.

Belirsiz Bir Ânın Kıyısında – Murat Gülsoy | Arka Kapak Tanıtımı

Belirsiz Bir Ânın Kıyısında - Murat Gülsoy 

Sadece çarpma ânında tüm algılarımın ne kadar keskinleştiğini hatırlıyorum. Dünya farklı bir yer gibi görünmüştü gözüme, düşüncelerim dışında her şey yavaşlamış hatta durmuştu. İnsanların yüzlerinde dehşet vardı ve ben ölüm öncesi iyimserlik denilen kavramın varlığından haberdar değildim. Evet var böyle bir şey. Artık öğrendiniz. Ölmeden önceki son saniyelerinizde asla ölmeyeceğinizi düşüneceksiniz. Son ânın içindeymiş sonsuzluk.

- Reklam -

Tek katlı, bahçeli evlerin olduğu otoban kenarındaki gizemli mahalleden oyuncu belleğin dehlizlerine, kuyuya fısıldanan sırlardan mezarından kalkıp gelen ölülere, insan gibi makinelerin tuhaf dünyasından uykuyla uyanıklık arasındaki belirsiz anlara uzanan tekinsiz bir yolculuk; acımasız bir yazarın kaleminden çıkan uçuş korkusu ve nihai sonsuzluk.

Murat Gülsoy, gerçekle gerçeküstünün sınırlarında dolaşan yedi öyküyle insan ruhunun karanlık sırlarını yer yer muzip yer yer ürkütücü bir atmosferin içinde anlatıyor.

Toplamda 264 sayfadan oluşan eser geçen haftalarda raflardaki yerini aldı. Editörlüğünü Cem Alpan‘ın, düzeltisini Ebru Aydın‘ın üstlendiği eser, Can Yayınları‘nın Çağdaş dizisi altında yayımlanıyor.

Belirsiz Bir Ânın Kıyısında, Can Çağdaş serisinin 263. üyesi olma özelliğini de taşıyor. Dizideki diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Murat Gülsoy ve eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Book of Boba Fett

The Book of Boba Fett Çekimleri Tamamlandı

The Walking Dead Final sezonu

The Walking Dead Final Sezonu için İlk Bakış Fotoğrafları Yayınlandı