in

Maggie O’Farrell, “Ben Ben: Ölümle On Yedi Karşılaşma” ile Okuru Ölümün Karşısına Çıkarıyor

Ödüllü yazar Maggie O’Farrell, “Ben Ben: Ölümle On Yedi Karşılaşma” adlı kitabı ile Türkçede. Eser dilimize Domingo Yayınevi tarafından kazandırılıyor.

Maggie O’Farrell - Ben Ben: Ölümle On Yedi Karşılaşma
- Reklam -
- Reklam -

Maggie O’Farrell’ın Ben Ben: Ölümle On Yedi Karşılaşma adını taşıyan anı-romanı Türkçe olarak raflarda. Eser, dilimize Domingo Yayınevi tarafından kazandırılıyor.

Kadınlar Kurgu Ödülü, Costa Roman Ödülü, Somerset Maugham Award ve Betty Trask Award sahibi 49 yaşındaki İrlandalı yazar Maggie O’Farrell yeni kitaplarından birisiyle daha Türkçede.

Yazarı dilimizde daha önce Elimi İlk Tutan El, Cehennem Sıcakları İçin Talimatlar ve Sevgilimin Sevgilisi ile tanıma fırsatı bulmuştuk.

- Reklam -

Orijinal dilinde 2017 yılında, I Am, I Am, I Am: Seventeen Brushes with Death adı ile yayımlanan ve hayli ses getiren roman, 4 yıl sonra Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

Çağdaş edebiyatın öne çıkan yazarlarından Maggie O’Farrell, gerçek hayatını kurmaca ile karıştırdığı eserinde okuru ölümle olan bazı karşılaşmalarına davet ediyor.

Ben Ben: Ölümle On Yedi Karşılaşma – Maggie O’Farrell | Arka Kapak Tanıtımı

Maggie O’Farrell - Ben Ben: Ölümle On Yedi Karşılaşma

- Reklam -

Ölümcül seyreden bir çocukluk hastalığı, neredeyse  felaketle sonlanacak bir ergenlik isyanı, ıssız bir patikada bir seri katille karşılaşma, eksik personelli bir hastanede beceriksizce yaptırılan bir doğum. Bunlar çağdaş edebiyatın önemli yazarlarından, Costa Ödülü sahibi Maggie O’Farrell’ın bizzat yaşadığı ve bu sıra dışı anı kitabıyla okuruyla paylaştığı, ölümle on yedi karşılaşmasından sadece dördü. Gerçek, soluksuz bırakan ama hepsinden öte, bizlere “derin bir nefes alıp kalbimizin atışını dinlememizi” hatırlatan bir anı-roman.

“Nefes kesecek kadar iyi.” – Guardian
“O’Farrell eline okla yayı alıp doğrudan kalbe nişanlıyor.”  – Times
“Ölüm hakkında olup da kendimi bu kadar canlı hissettiren hiçbir kitap olmadı.”  – Tracy Chevalier
“O’Farrell her manada bir mucize. Bu kitabı asla unutamayacağım.”  – Ann Patchett

Toplamda 280 sayfadan oluşan kitabın Türkçe tercümesini Kıvanç Güney üstleniyor. Güney’i Matt Haig, Ted Chiang ve Jonathan Evison gibi yazarların çevirilerinden hatırlıyoruz. Editörlüğünü Algan Sezgintüredi’nin üstlendiği kitabın kapak tasarımı Yeti Lambregts ve Betül Güzhan’a ait.

Ben Ben: Ölümle On Yedi Karşılaşma kitabı Ocak 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Eser ve Maggie O’Farrell’ın üzerine görüşlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jennifer Lopez, The Mother Netflix

Jennifer Lopez, The Mother Filminde Başrol Olacak

fantastik ev manisa

Arkeologların “Fantastik” Bulduğu 1.500 Yıllık Ev Manisa’da Keşfedildi